понеділок, 21 квітня 2008 16:01

Юрій Нужненко захистив титул тимчасового чемпіона світу

Автор: фото: УНІАН
  Юрій Нужненко (праворуч) та Ірвінґ ґарсія після очного поєдинку. Він завершився нічиєю, що дозволило українцеві зберегти титул тимчасового чемпіона світу за версією WBA. Київ, Палац спорту, 19 квітня 2008 року
Юрій Нужненко (праворуч) та Ірвінґ ґарсія після очного поєдинку. Він завершився нічиєю, що дозволило українцеві зберегти титул тимчасового чемпіона світу за версією WBA. Київ, Палац спорту, 19 квітня 2008 року

Український боксер Юрій Нужненко, 31 рік, захистив титул чемпіона світу в напівсередній вазі (66,7 кг). У суботу на рингу київського Палацу спорту він змагався з пуерториканцем Ірвінґом Ґарсією.

У першому раунді Нужненко розсік голову. Він пропускав удари й завдавав їх у відповідь. Відтак зазнав ще кількох поранень. Глядачі почали робили ставки, коли арбітр зупинить поєдинок. Це відбулося у 10-му раунді. За правилами WBA, якщо один із боксерів через невимушене ушкодження не може продовжувати титульний поєдинок і це трапляється після четвертого раунду, то бій зупиняють. Переможця оголошують після підрахунку суддівських голосів. Один з арбітрів віддав перемогу Юрієві 96:95, а двоє інших поставили нічию — 95:95. У професійному боксі такі вердикти називаються "нічиєю розподіленим рішенням суддів". Цей результат дав змогу Нужненку відстояти титул.

— Я хотів, щоб він провів бій у іншому стилі, — каже "ГПУ" тренер Нужненка Олександр Поліщук. — Тактично: повинен був висмикувати суперника на себе і працювати на його помилках. Але Юрій прийняв на себе надто багато ударів. Ґарсія не дозволив здійснити наші плани. Але врахуйте: тільки за тиждень до бою ми дізналися, що боксувати треба буде саме з ним. "Запланованого" мексиканця Косме Ріверу дискваліфікували за допінг.

Після бою лікар 3 год. накладав українцеві пластирі — у нього виявили значну гематому. Потому Юрій з дружиною сіли в авто й вирушили до рідних Броварів.

— Нині почуваюся нормально, — сказав Нужненко "ГПУ" у неділю. — Отримав багато ударів, бо звик боксувати агресивно, на середній та близькій дистанції. Чесно кажучи, про бій уже забув — більше турбує те, що досі не вирішене житлове питання. Мешкаю з дружиною та дворічною донькою в "гостинці".

Бій проти Ґарсії став для Нужненка 28-м на професійному ринзі: він має 27 перемог (13 — нокаутом) та 1 нічию.

Не виключено, що наступний поєдинок боксер проведе проти пуерториканця Міґеля Котто, чемпіона світу.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Нужненко захистив титул тимчасового чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі