середа, 02 липня 2008 17:42

Юрій Бараш"ян сьогодні битиметься за звання чемпіона світу

  Юрій Бараш’ян на професійному ринзі провів 27 боїв — 25 перемог (17 нокаутом) та 2 поразки
Юрій Бараш’ян на професійному ринзі провів 27 боїв — 25 перемог (17 нокаутом) та 2 поразки

3 липня в аргентинському місті Буенос-Айрес український боксер Юрій Бараш"ян, 28 років, проведе бій за титул чемпіона WBA у вазі 79,4 кг. Суперником уродженця Криму буде аргентинець Х"юго Гарай, 27 років. Тиждень тому з Бараш"яном зустрівся кореспондент "ГПУ". Розмовляємо російською в одній із київських кав"ярень. Боксер замовляє каву з молоком та колу з льодом. На лівому плечі Бараш"яна зображений восьминіг.

Давно зробили? — цікавлюся.

— 1997 року. Сподобався малюнок. І не жалкую. Тоді ще кікбоксингом займався. 1996-го посів друге місце на чемпіонаті світу. Першим було стати нереально. Мені підробили документи: приписали два роки, щоб я, 16-річний, міг боксувати з 18-річними. Молодших до змагань не допускали. Я й не  прагнув виграти, щоб цей хід із паспортом не відкрився.

Чому згодом обрали бокс?

— Більше перспектив у ньому — фінансових, професійних. Хоча ще деякий час виступав у чемпіонаті зі змішаних єдиноборств за російський клуб "Арбат". На одному з турнірів у Москві дійшов до фіналу, але не зміг на нього вийти через травму. Переможцеві турніру тоді виплатили 3000 доларів, фіналістові — 2500.

23 лютого ви перемогли німця Томаса Ульріха й завоювали титул чемпіона Європи. Це найкращий бій у кар"єрі?

— Мабуть. Хоча суперник, чесно кажучи, виявився недієздатним. Ми з тренером Віктором Демченком — мій колишній наставник Віталій Ніщета помер — детально розібрали його манеру бою. Я намагався варіювати темп поєдинку, змінювати його тактику, бити й в обличчя, і в корпус. Коронних ударів не маю.

Школа кікбоксингу допомагає вам у боксі?

— Психологічно — точно. Професійний бокс набагато важчий, ніж любительський, і навички кікбоксера, уміння ризикувати знадобилися. Тому до боксу звикнути було легко.

Ви виступаєте за німецький клуб "Універсум Бокс Промоушн", але готуєтеся до поєдинків в Україні. Чому?

— "Універсум" має непогану базу в Гамбурзі. Пропонували тренуватися там. Але мені не подобається німецька школа боксу. Не бачу, чого тамтешні тренери можуть навчити.

Наскільки важким буде бій у столиці Аргентини?

— Непростим, але задній хід давати пізно. Бачив шість поєдинків Гарая. Два з них він проводив із моїм одноклубником за "Універсумом" угорцем Ердеї. Ставка була — чемпіон WBO. Поєдинки проходили в Німеччині. Боротьба була рівною, але судді віддали перевагу угорцеві.

Гарай намагається працювати на контратаках: із 33 боїв на професійному рингу виграв 30. Починає комбінації і б"є майже завжди через передню — ліву — руку. До цього я готовий.

1979, 18 жовтня — Юрій Бараш"ян народився у Феодосії (Крим)
1995 — почав займатися кікбоксингом
2001, 14 грудня — дебютував у професійному боксі
2005, 20 липня — переміг італійця Максиміліано Сайані і став інтерконтинентальним чемпіоном світу WBA
2008, 23 лютого — завоював титул чемпіона Європи

Зараз ви читаєте новину «Юрій Бараш"ян сьогодні битиметься за звання чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі