вівторок, 10 червня 2008 18:30

Уперше за 30 років Голландія обіграла Італію

У понеділок на чемпіонаті Європи з футболу зіграли збірні Голландії та Італії. Апеннінці, чинні чемпіони світу, поступилися суперникові — 0:3. Це перша перемога Голландії над Італією за останні 30 років.

Збірна Італії всі матчі групового етапу проведе у Швейцарії. Проте головний тренер апеннінців Роберто Донадоні вирішив поселити команду за 26 км від австрійського Відня. Чемпіони світу розквартирувалися у містечку Баден. Керівництво готелю "Шлойс Вайкерсдорф" виділило італійцям 77 подвійних номерів. У кожному мешкає одна людина. За це австрійці не взяли від гостей і цента, а косметичний ремонт готелю та облаштування  тренувального поля обійшлися господарям у 300 тис. євро.

Напередодні поєдинку в таборі обох команд виникли конфлікти. Під час тренування захисник збірної Італії Джорджіо Кьєлліні різко зіграв проти нападаючого Антоніо Кассано. Форвард не стримався і звинуватив партнера у навмисній грубій грі. Довелося втрутитися Донадоні.

У Голландії подібна ситуація виникла між форвардом Робіном ван Персі та півзахисником Веслі Снейдером. Кажуть, Снейдер навіть кинувся на партнера з кулаками.

У стартовому складі італійців не виявилося півзахисника "Роми" Даніеле Де Россі. Його втішала на межі поля дворічна донька. Вона народилася 16 червня, і футболіст навмисне змінив номер у "Ромі" з 4 на 16.

Суперечки викликав перший гол голландця ван Ністельроя. Але арбітр ФІФА киянин Олег Орєхов стверджує, що все було за правилами.

— У положенні поза грою ван Ністельрой не був, — каже Орєхов. — Захисник італійців Крістіан Пануччі перебував за межами поля, але залишив його із власної ініціативи. Тому він вважався у грі і був ближчим до воріт, ніж ван Ністельрой.

Не скаржиться на суддівство і Роберто Донадоні.

— Ми самі програли матч, до чого тут суддя? — каже він. — Але треба вірити в краще. Добре, що наші суперники у групі, французи та румуни, зіграли між собою внічию.

Донадоні розкритикував півзахисник італійців Андреа Пірло.

— Не розумію, чому не грав Де Россі. Якби тренер випустив його на поле, я зміг би діяти ближче до атаки, — дивується гравець "Мілана".

— Суперник повністю блокував нас на флангах. У другому таймі, коли Дзамбротта перейшов зліва направо, а ґроссо вийшов на лівий фланг, наша гра поліпшилася.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за 30 років Голландія обіграла Італію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі