вівторок, 06 листопада 2007 16:38

Українські боксери здобули два "срібла" та "бронзу"

У Чикаго закінчився чемпіонат світу з боксу серед любителів. У турнірі взяли участь 700 спортсменів із 120 країн.

Українці здобули три нагороди. Василь Ломаченко з Білгорода-Дністровського бився в фінальному поєдинку вагової категорії до 57 кг. Там він поступився росіянину Альберту Селімову (11:16). У вазі до 91 кг В"ячеслав Глазков із Луганська у вирішальному бою програв італійцеві Альберто Камареллі (14:24).

До срібних медалей Ломаченка та Глазкова бронзу додав Сергій Дерев"янченко (75 кг) з Миколаєва. Він дійшов до півфіналу. Ці боксери, а також чвертьфіналіст чемпіонату світу львів"янин Георгій Чігаєв (48 кг) завоювали олімпійські ліцензії.

У загальному заліку Україна розділила 8–9 місця з Таїландом. Найбільше ж медалей, вісім: три золоті, три срібні та дві бронзові — здобули росіяни. Зробили вони це за відсутності фаворитів-кубинців. Їм, через напружені стосунки Куби та США, заборонив їхати до Чикаго Фідель Кастро.

На двох минулих чемпіонатах світу, 2003-го та 2005-го, наші співвітчизники задовольнялися однією срібною нагородою. 2001 року на рахунку українців було сім нагород — чотири "срібла" та три "бронзи".

У професійному боксі відбувся поєдинок у суперважкій вазі між американцями Едді Чамберсом та Келвіном Броком. Чамберс переміг за очками, й нині зустрінеться з росіянином Олександром Повєткіним. Переможець цього поєдинку змагатиметься з українцем Володимиром Кличком за титул чемпіона IBF.

На стадіоні "Мілленіум" у Кардіффі відбувся бій за звання чемпіона світу у вазі до 76,2 кг. 34-річний британець Джозеф Кальзаґе, на прізвисько Гордість Уельсу, виграв за очками в данця Міккеля Кесслера, 28 років. Кальзаґе об"єднав титули WBC, WBA та WBO.

Зараз ви читаєте новину «Українські боксери здобули два "срібла" та "бронзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі