Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 18:19

Україні бракує командної швидкості

6 вересня збірна України стартує у відбірному циклі Кубка світу-2010. Перший офіційний поєдинок під керівництвом Олексія Михайличенка національна команда проведе проти Білорусі. Зустріч відбудеться у Львові. У середу на тамтешньому стадіоні "Україна" пройшов товариський матч команди Михайличенка з поляками. Українці перемогли — 1:0 завдяки голу Сергія Кравченка.

— По цьому матчу не можна судити, наскільки Україна готова до кваліфікаційного турніру, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років. — Нічого принципово нового я в діях України не побачив. Командні швидкості були недостатніми, взаємодія між гравцями не до кінця відпрацьована. На початку матчу поляки нам нічим не поступалися. Навіть забити могли.

Як діяла пара центральних захисників Чигринський — Михалик?

— Не завжди вчасно реагувала на ходи суперника. Та і флангові оборонці — Ярмаш із Шевчуком — могли бути ефективнішими та точнішими в атаках.

Як вам український півзахист?

— Непогано, що в ньому збираються технічні гравці — Кравченко, Назаренко. Але страждає командна швидкість. Окрім того, Михалик міг би допомогти Тимощуку в опорній зоні, але його ставлять у захист. Голайдо старанний, але цього мало.

Яка нині оптимальна пара форвардів України?

— Шевченко — у тому разі, якщо діятиме з глибини, підігруватиме. На вістрі він зараз мало загострює. Можливо, якщо повернеться до "Мілана", відновить кондиції хоча б частково. Воронін явно старається. Але завжди погано, якщо людина не грає в клубі. Шеву хоч "Мілан" забирає, а Вороніна — хто? Гоменюку ще досвіду не вистачає. Непоганий нині Мілевський. Але він теж із глибини любить діяти. Мабуть, усе-таки його з Шевою треба ставити.

Хто ще міг би посилити гру збірної?

— Це оптимальний склад. Девіч не вражає грою, а Алієв не потрібний тренерові, бо Михайличенко хоче вирішувати ігрові проблеми, а не питання з дисципліною.

Зараз ви читаєте новину «Україні бракує командної швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути