пʼятниця, 15 серпня 2008 17:29

Україна виграла три золота

Учора вранці Україна завоювала другу золоту медаль на Олімпіаді-2008 у Пекіні. Її володарем став 35-річний Артур Айвазян. Він переміг у змаганнях зі стрільби із гвинтівки на дистанції 50 м лежачи. Із 600 можливих очок Айвазян вибив 599 і випередив американця Метью Еммонса та австралійця Ворена Потента.

— Страшенно задоволений своїм успіхом, — сказав Айвазян на офіційній частині нагородження. — На Олімпіаді-2000 я був п"ятим, чотири роки тому на Іграх в Афінах посів сьоме місце. Прогрес очевидний.

Від детальніших коментарів новоспечений олімпійський чемпіон відмовляється. У неділю на нього ще чекають змагання, кореспонденту "ГПУ" він пропонує поговорити після них.

Півроку тому Айвазян дав інтерв"ю "ГПУ".

— Медаль у Пекіні — основна ціль, до якої прагну я та всі, хто працює зі мною, — відверто заявив тоді стрілець. — На двох попередніх Олімпіадах мені й не щастило, і десь бракувало досвіду. Олімпійські ігри — це шоу, велика спортивна розвага. Із професійної точки зору складніше виграти чемпіонат світу, а з психологічної — Олімпіаду. І що більше затискати себе — або олімпійська медаль, або нічого, — то більше шансів, що нічого не виграєш. Треба абстрагуватися від цього й мовчки робити свою справу. Тоді буде більше шансів.

Торік спортсмен посів третє місце на Кубку світу. Отримав за це 500 євро. Він захоплюється полюванням та прогулянками лісом зі зброєю. Народився Артур Айвазян у Вірменії, але вже 20 років живе в Україні.

Має авто "Фольксваґен-Ґольф". Мешкає в Криму.

Ще одну золоту медаль здобув учора вдень український лучник 27-річний Віктор Рубан. У 1/4 фіналу харків"янин перестріляв поляка Яцека Проца, а до цього "жертвами" Рубана стали єгиптянин Магеда Юссефа й австралієць Майкл Нарай.

Півфінальний поєдинок українця й росіянина Баїра Баденова відбувався в напруженій боротьбі.

Після перших шести пострілів лідирував росіянин — 56:55.

Після 12 пострілів рахунок став нічийним 112–112, і долю виходу у фінал вирішувала перестрілка.

Баїр Баденов вибив "10", на що Віктор Рубан відповів "десяткою". Наступна стріла Баденова поцілила у "вісімку", а Рубан вибив "десятку" і вийшов у фінал, де переміг 111:110 корейця Х"юнг-Мо Парка.

Після першого тижня Олімпіади Україна завоювала сім нагород — три золота і чотири бронзи. Це зумовило 10-те місце в неофіційному командному заліку.

Лідирують китайці, на другому місці йде США, а третю позицію посідають німецькі спортсмени.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла три золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі