четвер, 17 липня 2008 18:32

Україна розраховує вибороти на Олімпіаді 12 медалей
5

Моделі демонструють одяг, у якому виступатимуть українські олімпійці. Він зроблений з матеріалу, що знижує опір. Це дозволяє спортсменові виграти 0,02 секунди на 100 метрах дистанції
Фото: фото: Укрінформ
Яна Клочкова понесе прапор України на церемонії відкриття Олімпіади. У плавальних змаганнях вона виступатиме тільки в естафеті
Олег Лісогор неодноразово вигравав чемпіонати світу з плавання брасом. Але олімпійської нагороди поки що не має
Ганна Безсонова стала чемпіонкою світу-2007 з художньої гімнастики. ЇЇ тренер Ірина Дерюгіна буде присутньою на Олімпіаді як почесний гість Національного олімпійського комітету України
При виготовленні взуття для українських олімпійців використовувалися технології, що зменшують вагу шиповок для бігу до 93 грамів

16 липня в Києві показали форму, в якій виступатимуть українські спортсмени на Олімпійських іграх у Пекіні. Одяг зроблено з матеріалу, що знижує опір. Це дозволяє спортсменові виграти приблизно 0,02 с на 100 м. При виготовленні взуття  використовувалися технології, що зменшують вагу шиповок для бігу до 93 г. Кожен вітчизняний олімпієць отримає понад 20 різних найменувань продукції.

— Нормальна легка форма, — каже "ГПУ" олімпійський чемпіон зі штовхання ядра Юрій Білоног, 34 роки. Він презентував комплект нового одягу. — Зручніша, ніж чотири роки тому, бо технології не стоять на місці. Узагалі ж на Іграх-2004 в Афінах я особливо не зважав, у що був одягнений. Виходив у сектор і штовхав ядро.

Відкриття 29-х літніх Олімпійських ігор відбудеться в Пекіні 8 серпня. Наш прапор нестиме чотириразова олімпійська чемпіонка, Герой України, плавчиха Яна Клочкова, 25 років.

— Коли Сергій Назарович Бубка (президент Національного олімпійського комітету. — "ГПУ") у вівторок повідомив про цю новину, зраділа, — розповідає Клочкова. — Думаю, вистачить сил, щоб донести прапор — я ж не в одній руці його триматиму. Але про всяк випадок потренуюся.

Яна виступатиме на Іграх тільки в естафеті. В індивідуальних дисциплінах участі не братиме.

— Конкуренція зростає, і попередні заслуги нормальний результат не гарантують, — пояснює плавчиха. — Тому і прийняла таке рішення.

Скільки медалей можуть привезти з Пекіна українські олімпійці?

— На 12–15 нагород розраховуємо, — каже "ГПУ" шеф олімпійської місії України в Пекіні Ніна Уманець, 50 років. — У вільній боротьбі виступатиме чемпіон світу-2006 Ібрагім Алдатов та олімпійська чемпіонка-2004 Ірина Мерлені. У плаванні на 100 метрів брасом сподіваємося на Олега Лісогора. У важкій атлетиці за бронзу побореться Ольга Коробка. Кореянок, на жаль, вона не обійде. Людмила Блонська претендуватиме на медаль у легкоатлетичному багатоборстві.

Стрибун у воду Ілля Кваша цього року виграв чемпіонат Європи. Однак Ніна Уманець вважає, що у Пекіні поборотися за медаль він не готовий.

Однією з головних претенденток на олімпійське "золото" називають чемпіонку світу-2007 із художньої гімнастики Ганну Безсонову. Щоправда, її тренер Ірина Дерюгіна дискваліфікована Міжнародною гімнастичною федерацією.

— Дерюгіна буде на змаганнях як гість Національного олімпійського комітету, — говорить Уманець. — Вона зможе спілкуватися з Ганною. Тож не все втрачено.

На Іграх-2000 змагання зі стендової стрільби виграв одесит Микола Мільчев.

— Таких приємних сюрпризів ми не очікуємо, — продовжує. — Хоча... Можливо, Олена Костевич (олімпійська чемпіонка-2004 з кульової стрільби. — "ГПУ") знову "вистрілить".

Зараз ви читаєте новину «Україна розраховує вибороти на Олімпіаді 12 медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі