понеділок, 26 травня 2008 18:30

Україна програла у Голландії

Автор: фото: REUTERS/Michael Kooren
  Півзахисник збірної України Григорій Ярмаш (№15) бореться за м’яч із форвардом голландців Райаном Бабелем
Півзахисник збірної України Григорій Ярмаш (№15) бореться за м’яч із форвардом голландців Райаном Бабелем

Олексій Михайличенко, 45 років, зазнав першої поразки на посаді головного тренера національної команди України з футболу. Минулої суботи вітчизняна збірна в голландському Роттердамі поступилася нідерландцям — 0:3. Раніше команда Михайличенка зіграла внічию з Кіпром (1:1) та перемогла Сербію (2:0).

У стартовому складі тренер українців довірив місце дебютанту Григорієві Ярмашу. Він відіграв на позиції правого півзахисника. Центр оборони сформували Чигринський та Мандзюк. Справа у захисті діяв Єзерський, зліва — Несмачний. На позицію лівого півоборонця Михайличенко поставив Голайдо. Опорний — Тимощук, розігруючий — Назаренко. У нападі — Шевченко та Воронін.

— Українці повністю провалили гру, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Команда Михайличенка просто вийшла на поле відбувати номер. З одного боку, будь-який спаринг напередодні стартових матчів у відбірному турнірі Кубка світу — корисний. Із другого — краще взагалі не грати, ніж грати так. Ні думки на полі, ні зв"язку між ланками, ні самовіддачі.

Експерт серед українців виділяє тільки дебютанта Ярмаша:

— Він грав з усіх сил, але не-має таких ігрових характеристик, щоб діяти справа в півзахисті. Навіщо цій команді Несмачний, я взагалі не розумію. Бігати не може — помиляється позиційно. З центру оборони треба прибирати Мандзюка. Грати з двома опорними, а не ставити під форвардами Назаренка, який по-перше, за збірну ніколи себе не проявляв. По-друге, і в "Дніпрі" нині грає відверто слабко. Кернозенко? Ми всі знаємо його вік та рівень. Треба першим номером залишати Шовковського й підтягувати молодих воротарів — П"ятова чи Худжамова.

Шевченко нині має тільки ім"я

Прошу оцінити дії форвардів.

— Шевченко нині має тільки ім"я, — говорить Заяєв. — Треба розуміти, що самотужки він команду вже не витягне, й по-іншому будувати тактику. Воронін також може бути корисним, коли більше матчів проводитиме за "Ліверпуль". Селезньов показав, що на такому рівні йому грати зарано. Він міг забити під кінець матчу, але не треба було зволікати з ударом, бити не роздумуючи.

Хто може посилити склад збірної?

— Кравченка з "Шахтаря" можна запросити, але ж і він за клуб рідко грає, — відповідає експерт. — Рикун не володіє достатньою швидкістю для ігор на такому рівні. Я спробував би таки Девіча, який нині змінює громадянство з сербського на українське. Не забувайте, що Гусєв після відновлення теж здатний вирішити проблему на фланзі.

Олексій Михайличенко пояснює поразку різним рівнем мотивації:

— Голландці готуються до фінальної частини чемпіонату Європи, а наші футболісти уже подумки перебувають у відпустці.

1 червня українська збірна проведе наступний товариський матч. У Стокгольмі команда Михайличенка зіграє зі шведами.



Товариський матч

Нідерланди — Україна — 3:0 (2:0).

24 травня. Роттердам (Нідерланди). Стадіон "Де Куйп". 40 тис. глядачів (розрахований на 51 177).

Суддя: К. Чіркетта (Швейцарія).

Нідерланди: Стекеленбурґ, Ойєр, Хейтінґа (Буларуз, 62), Боума (Матейсен, 74), ван Бронкхорст (де Клер, 62), Куйт, Енґелар, де Зеув (де Йонґ, 74), Афеллай (Бабел, 62), ван дер Ваарт (Ландзаат, 79), Хюнтелар.

Тренер: Марко ван Бастен.

Україна: Кернозенко, Єзерський (Гай, 46), Чигринський, Мандзюк, Несмачний, Тимощук, Ярмаш, Голайдо (Калиниченко, 46), Назаренко (С. Кравченко, 76), Шевченко (Селезньов, 66), Воронін.

Тренер: Олексій Михайличенко.

Голи: Куйт (23), Хюнтелар (38), Бабел (64).

Зараз ви читаєте новину «Україна програла у Голландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі