понеділок, 29 березня 2010 18:25

Україна програла Словенії та залишилася в другому дивізіоні

Минулого тижня Україна вперше за 15 років провела чемпіонат світу з хокею серед юніорів (дивізіон ІІ, група Б. — "ГПУ"). Змагання проходили у Броварах на Київщині на льодовій арені "Термінал".

Збірна України із командами Словенії, Іспанії, Бельгії, Нідерландів та Австралії змагалася за право виходу до першого дивізіону — його отримував тільки переможець групи. У квітні минулого року українці вилетіли у третю за силою лігу юніорського хокею. Тоді ж команду очолив 40-річний Олександр Годинюк — перший український хокеїст у північноамериканській хокейній лізі.

У вирішальному матчі господарі льоду програли збірній Словенії — 1:2 (0:2 0:0 1:0). Подивитися на гру прийшли понад 2 тис. уболівальників. Арена розрахована на 1500 місць.

— Ми грали проти сильного суперника, — каже Годинюк "ГПУ" після матчу. — Зробили все можливе для того, щоб перемогти, можливо, трохи не вистачило часу. Команда припустилася кількох помилок, які привели до неприємного рахунку в першому періоді.

Контракт із Федерацією хокею України в Годинюка був підписаний до закінчення домашнього чемпіонату світу.

— Чи продовжу я роботу у збірній? Це залежить не від мене. Бажання працювати є завжди.

За результатами чемпіонату збірна Словенії вийшла в перший дивізіон. Австралійці зайняли останнє місце у групі та вибули у третій дивізіон.

Офіційним талісманом змагань був Лис Микита. Вартість квитків стартувала від 20 грн. Матчі за участю збірної України коштували дорожче. 400 грн вартував абонемент на відвідування всіх поєдинків чемпіонату.

Цього року українському хокею виповнюється 100 років. Турнір приурочили до цієї дати.

Зараз ви читаєте новину «Україна програла Словенії та залишилася в другому дивізіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі