Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 16:34

УЄФА реформувала систему відбору до єврокубків

Європейська футбольна федерація (УЄФА) ухвалила зміни формату єврокубків, запропоновані президентом організації Мішелем Платіні. Вони набудуть чинності через 2,5 року, починаючи з сезону 2009/10.

У груповому турнірі Ліги чемпіонів виступлять 32 команди. Нині автоматично до цього раунду потрапляє 16 колективів, а далі таке право здобудуть іще 22. Це чемпіони 12 країн, які мають найкращий рейтинг у таблиці коефіцієнтів УЄФА, віце-чемпіони шести найкращих країн, бронзові призери трьох найкращих країн та діючий переможець турніру.

10 путівок розігруватимуть дві групи команд. В одній будуть чемпіони країн, які посідають 13–53 місце. Виняток — Ліхтенштейн. Вони пройдуть три кваліфікації.

В іншій сперечатимуться 15 команд: четверті у тих країнах, що займають із першого місця по третє у рейтингу УЄФА, бронзові призері тих країн, що посідають 4–6 місця, та віце-чемпіони 7–12 місць. Для цієї групи заплановано два кваліфікаційні раунди.

Україна у таблиці коефіцієнтів нині посідає 10-те місце.

Матчі 1/8 фіналу проводитимуться впродовж чотирьох тижнів, а не двох, як нині.

Фінали Ліги чемпіонів, починаючи з 22 травня 2010 року, проводитимуться по суботах, а не по середах.

Скасовується Кубок Інтертото. Кваліфікація Кубка УЄФА складатиметься з чотирьох раундів. У груповому турнірі, куди автоматично потрапить лише діючий володар трофею, буде 48 команд. Їх розподілять на 12 груп по чотири у кожній. За підсумками двоколового турніру по дві найкращі команди з групи виходять у 1/16 фіналу, де до них приєднаються 8 команд, що посіли треті місця у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Матчі Кубка УЄФА розпочинатимуться у четвер о 20.05 та 22.05 за київським часом. Фінал — по середах о 21.45.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА реформувала систему відбору до єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути