вівторок, 08 квітня 2008 16:29

Уболівальники "Металіста" вивісили банер "Дніпро"-лайно!"

Автор: фото: УНІАН
  Харківська міліція втихомирює дніпропетровських уболівальників палицями
Харківська міліція втихомирює дніпропетровських уболівальників палицями

У неділю на 12-тисячному харківському стадіоні "Динамо" відбувся матч футбольного чемпіонату України. Місцевий "Металіст" приймав дніпропетровського "Дніпра". Підсумок поєдинку визначив епізод на 90-й хвилині: після прострілу з правого флангу футболіст господарів Валентин Слюсар забив єдиного у зустрічі м"яча. "Металіст" виграв — 1:0.

Після цього на трибунах спалахнула бійка між міліцією та дніпропетровськими фанатами. Останні, за свідченням правоохоронців, почали виривати дерев"яні лави і жбурляти їх у харківських уболівальників. Міліціонери одягли на кількох порушників наручники. На допомогу фанам своєї команди прийшов капітан "Дніпра" Андрій Русол, 24 роки. Завдяки його зусиллям затриманих відпустили. Одному з них, щоправда, встигли розбити обличчя до крові.

Узагалі на матч прибуло 700 фанатів "Дніпра". Заявок було більше. Однак їх не задовольнили через малу місткість динамівського стадіону. На ньому "Металіст" нині проводить домашні матчі — однойменна харківська арена тимчасово закрита.

Дніпропетровські фанати пояснюють свої дії провокацією з боку уболівальників "Металіста". На стадіоні "Динамо" харків"яни розгорнули два банери. Перший: "Евро-2012 буде тут". Образливим був другий: "Дніпро"-лайно!". Причому у слові "лайно" замість останньої літери стояла емблема "Дніпра".

Учора на засіданні бюро Професійної футбольної ліги розглядали інцидент, який трапився на харківському стадіоні.

Прихильники "Металіста" та "Дніпра" у чемпіонатах СРСР завжди підтримували дружні стосунки. Винятком стала остання союзна першість. У ній дніпропетровці перед двома заключними турами йшли на шостому місці й не мали турнірних завдань. А харків"яни боролися за місце у вищій лізі з таджицьким "Паміром" та узбецьким "Пахтакором". Два середньоазіатські клуби завершували чемпіонат у Дніпропетровську. "Дніпро" особливо не напружувався і програв обидві зустрічі. "Металіст" через це опинився на 15-му місці. Команда "вилітала" до першої ліги. Цього не сталося через розпад СРСР. Однак харківські фанати образилися на дніпропетровських, і наприкінці 1991 року між ними відбулися перші сутички.

Зараз ви читаєте новину «Уболівальники "Металіста" вивісили банер "Дніпро"-лайно!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі