Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2009 18:15

У жіночому тенісі настав етап повернень

Три колишні "королеви тенісу" знову виходять на корт. Разом вони виграли 103 турніри Жіночої тенісної асоціації, з яких 12 змагань Великого Шолома.

Двоє з них уже тріумфують, а третя тільки збирається все надолужити.

У травні 2007-го бельгійка Кім Клійстерс віддала перевагу родині над професійним спортом. Перша ракетка світу-2003 перед завершенням кар"єри кілька років не могла демонструвати свою гру. З думки не йшло питання: що робити після розриву з австралійським колегою Лейтоном Х"юїттом? Відповідь — прозаїчна: знайти чоловіка, який не буде 45 тижнів на рік літати світом із ракеткою за плечима, та народити від нього доньку.

Через два роки і три місяці Кім вийшла з декрету і показала сучасним "законодавцям мод", як належить повертатися на вершину. 13 вересня бельгійка стала першою за 29 років матір"ю, яка виграла турнір Великого Шолома.

Світ моди та гламуру захопив Марію Шарапову ще в юності. Стати першою у 18 років — величезний тягар. Іще важче поєднувати при цьому вдалу гру та постійні фешн-тижні, фотосесії й вечірки.

Енен набридло їсти шоколад перед телевізором

Травма плеча, а також відпрацьовування рекламних контрактів викинули Машу з тенісної еліти. Десять місяців без тенісу та півтора року без трофеїв пережили мільйони фанатів російської красуні.

Минулої суботи в Токіо вона по-справжньому повернулася. Удвадцяте за кар"єру на обличчі першої ракетки 2005 року сяяла усмішка, а не діамантове кольє від "Тіффані".

Насамкінець іще одна лідерка з префіксом "екс" занервувала. Про поновлення тренувань заявила Жустін Енен. Спрацювала спортивна заздрість після перемоги співвітчизниці Клійстерс. 22 вересня тенісний світ дізнався, що в новому сезоні Енен повертається.

Її не бачили на корті з 14 травня 2008 року, коли Жустін пішла беззаперечним лідером. Найтитулованішій тенісистці сучасності набридло їсти улюблений шоколад перед телевізором. І немає сумніву, що й вона утне щось по-справжньому чемпіонське.

Два роки "застою імен" у жіночому тенісі позаду. Не гідні титулу першої ракетки Сафіна, Янкович та Іванович знову опиняться на місцях, які заслуговують.

Зараз ви читаєте новину «У жіночому тенісі настав етап повернень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути