четвер, 14 січня 2021 00:41

У "Динамо" не буде гучних трансферів

12 лютого стартує друга частина чемпіонату України з футболу. Головне питання — хто здобуде перше місце. Поки що "Динамо" випереджає "Шахтар" на одне очко.

Кияни 11 січня вийшли з відпустки. 15 числа вирушать на десятиденний збір у Емірати. Запланували товариські матчі з чемпіонами Польщі та Білорусі — варшавською "Легією" 18 січня та солігорським "Шахтарем" 21 січня. А за сім днів "Динамо" вирушить на заключний двотижневий збір у Туреччину. Там зустрінуться з "Лудогорцем" — чемпіоном Болгарії.

У кадровому плані в "Динамо" поки що мінімум змін. Повернулися з оренди лівофланговий Сідклей та опорник Мохаммед Кадірі. А також форвард Артем Бесєдін — після річної дискваліфікації за вживання допінгу. Крайній нападник молодіжної збірної Ізраїлю та "Маккабі" Петах-Тіква Ліель Абада так і не став першим новачком "Динамо" 2021-го.

Навесні в команди не буде двох людей. Правого атакувального півзахисника Георгія Цитаїшвілі віддали в оренду полтавській "Ворсклі". Залишив команду Дієґо Лонґо — тренер із фізичної підготовки та відеоаналізу. Італієць повернувся на батьківщину через сімейні обставини.

Під час зборів "Динамо" варто приділити більше уваги атакувальним діям, зробити наступальну гру різноманітнішою.

Не варто чекати великих трансферів. Луческу будує командний футбол. Якщо і будуть новачки, то це молоді гравці з перспективою зростання. Саме з таким футбольним "матеріалом" найкраще виходить працювати в румунського тренера. За час зимової підготовки "Динамо" має стати сильнішою як команда.

"Шахтар" повернувся з відпустки 14-го січня.

За три дні команда повинна пройти медогляд і провести два збори в Туреччині. Там 21 січня зіграють із польським "Лехом", 24 січня — з болгарським "Лудогорцем", 25 січня — зі словенським "Марибором", зі словацьким "Слованом" — 26 січня.

Змін у команді теж мало. Повернули з оренди в "Десні" 20-річного Михайла Мудрика, який спробує закріпитися в команді та в майбутньому стати заміною Тайсону. Бразилець до літа не змінить клуб. Його важливість для гри "Шахтаря" залишається великою. Віктор Коваленко перейде до італійської "Аталанти". Але зробить це влітку, коли в нього закінчиться контракт.

Через травми та коронавірус у першій частині сезону кілька молодих гравців "Шахтаря" змогли заявити про себе. Анатолій Трубін виграв конкуренцію в Андрія П'ятова на позиції основного воротаря. Тепер потрібно підтвердити свої амбіції центральним захисникам Валерієві Бондарю та Вітао, а також Вікторові Корнієнку, який грає ліворуч в обороні.

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" не буде гучних трансферів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі