вівторок, 15 січня 2008 14:16

У день сміха зіграємо в Лондоні

У понеділок у загребському готелі "Шератон" зібралися представники команд, що потрапили до шостої відбірної групи Кубка світу-2010 і узгодили календар матчів турніру. На переговорах був присутнім віце-президент Національної футбольної федерації Володимир Лашкул, 55 років.

— Переговори тривали сім годин, — розповідає він. — Ми пропонували шість варіантів календаря, з білорусами та хорватами хотіли зіграти на початку відбору. Так, власне, і сталося, хоча Англія хотіла вибити пільгові умови — стартувати з найсильнішими, а закінчувати з аутсайдерами. Врешті-решт у другій половині дня домовилися, прийнявши ініціативу трьох потенційних лідерів — Хорватії, Англії та України. У перших трьох матчах ми цілком спроможні брати максимум очок. Серйозна проблема одна: матч із Англією 1 квітня, коли весняна частина чемпіонату України тільки розпочнеться. Проте у головного тренера національної команди Олексія Михайличенка буде час для проведення тривалого збору перед цією зустріччю. Небажано, звичайно, грати з хорватами у червні, коли для наших легіонерів Шевченка та Вороніна закінчиться сезон. Зате наприкінці відбору ми прийматимемо Англію, а в заключному турі повинні брати три очки в Андоррі. Крім того, жодного разу не гратимемо два матчі на виїзді упродовж чотирьох днів.

Ми пропонували шість варіантів календаря

Задоволений календарем і головний тренер збірної Англії Фабіо Капелло.

— Вересень — хороший місяць для англійських футболістів, — вважає 61-річний фахівець. — Грати тоді на виїзді проти Хорватії — ідеальний варіант. А в Лондоні ми їх прийматимемо, не граючи за чотири дні до цього. Буде можливість підготуватися.





Футбол. Кубок світу-2010. Відбірний турнір. Група 6

2008 рік

20 серпня (середа)

Казахстан — Андорра

6 вересня (субота)

УКРАЇНА— Білорусь

Андорра — Англія

Хорватія — Казахстан

10 вересня (середа)

Казахстан — УКРАЇНА

Хорватія — Англія

Андорра — Білорусь

11 жовтня (субота)

УКРАЇНА— Хорватія

Англія — Казахстан

15 жовтня (середа)

Білорусь — Англія

Хорватія — Андорра

2009 рік

1 квітня (середа)

Англія — УКРАЇНА

Андорра — Хорватія

Казахстан — Білорусь

6 червня (субота)

Хорватія — УКРАЇНА

Казахстан — Англія

Білорусь — Андорра

10 червня (середа)

УКРАЇНА — Казахстан

Англія — Андорра

19 серпня (середа)

Білорусь — Хорватія

5 вересня (субота)

УКРАЇНА — Андорра

Хорватія — Білорусь

9 вересня (середа)

Білорусь — УКРАЇНА

Англія — Хорватія

Андорра — Казахстан

10 жовтня (субота)

УКРАЇНА — Англія

Білорусь — Казахстан

14 жовтня (середа)

Андорра — УКРАЇНА

Англія — Білорусь

Казахстан — Хорватія


Примітка: переможець відбірного турніру автоматично потрапить до фінальної частини Кубка світу-2010. Вісім із дев"яти команд, що посіли другі місця, зіграють у матчах плей-офф 14 (субота) і 18 (середа) листопада

Зараз ви читаєте новину «У день сміха зіграємо в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі