четвер, 06 травня 2021 06:01

Тренер "Динамо" став головним у системі клубу

Команду згодом можуть очолити Гусєв або Вукоєвич

Київське "Динамо" стало чемпіоном України вперше за п'ять років. Головна заслуга в поверненні чемпіонського титулу належить наставнику команди 75-річному Мірчі Луческу. Він виграв "золото" із тими самими гравцями, які в минулих сезонах нічого не могли протиставити "Шахтарю". А ще — вийти до групового турніру Ліги чемпіонів.

"Динамо" давно був потрібен "новий Лобановський" — тренер, який не тільки обмежиться виконанням прямих обов'язків, але і стане головним у системі клубу. Луческу відповідає за всі питання життєдіяльності команди. Він головна фігура, без якої не ухвалюють жодного рішення. Сам вирішує всі трансфери. У "Динамо" перестали з'являтися другорядні легіонери, не сильніші за місцевих гравців. Удосконалюються побутові умови. На базі проводять реконструкцію тренувальних полів. Постать Луческу закриває слабку роботу менеджменту, який у попередні роки призвів команду до занепаду.

Нині київський клуб не може дозволити собі великі придбання. Тому потрібно робити ставку на молодь. Були побоювання, що Луческу не справиться з цим завданням.

Але вийшло навпаки — багато молодих гравців досягли прогресу та стали ключовими футболістами. Зараз уже важко уявити захист без Іллі Забарного, середину поля без Миколи Шапаренка. Є прогрес в Олександра Сироти, Дениса Попова. У перспективі мають закріпитися в першій команді воротар Руслан Нещерет, півзахисники Назарій і Вікентій Волошини та нападаючий Владислав Ванат. Іде капітало­вкладення гравців. Футболістів, які коштували мало, або про них мало хто знав, тепер оцінюють у серйозні гроші. Це теж заслуга Луческу.

Румунському тренерові та власникам "Динамо" вигідна подальша співпраця. Але водночас, враховуючи вік Мірчі, має формуватися наступник, який у потрібний момент замінить Луческу і залишить загальний курс команди. Кандидатури — Олег Гусєв чи Огнен Вукоєвич, нинішні помічники румунського фахівця.

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Динамо" став головним у системі клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі