четвер, 28 жовтня 2010 04:28

"Треба швидше підписати папери з канадцем, щоб він не втік додому"

Автор: фото з сайта www.hctorpedo.ru
  Вадим Шахрайчук каже, що ”Сокіл” грає у чемпіонаті Білорусі без завдань
Вадим Шахрайчук каже, що ”Сокіл” грає у чемпіонаті Білорусі без завдань

У понеділок київський "Сокіл" зіграв 20-й матч у Відкритому чемпіонаті Білорусі з хокею. "Синьо-біло-блакитні" програли другій команді турніру, гродненському "Неману" — 1:4. Кияни залишилися на четвертому місці. Після гри говоримо з 36-річним Вадимом Шахрайчуком, центральним нападником "Сокола". Минулого сезону хокеїст грав у Континентальній хокейній лізі за "Торпедо" з Нижнього Новгорода. Востаннє за "Сокіл" виступав 1995 року.

— Тактично суперник виявився сильнішим. У нас не було дисципліни і початку атак. Ми продемонстрували той хокей, який показували на початку сезону. Одним словом, був колгосп. Потім ми побігли рятувати гру, але голкіпер "Немана" Сергій Шабанов зіграв вище всяких похвал.


"Сокіл" удруге в сезоні програв гродненській команді. "Неман" став для киян незручним суперником?

— Просто на сьогодні вони показують кращий хокей, ніж ми.


Команда зіграла 20 матчів. Як оціните цей відрізок чемпіонату?

— Якщо взяти до уваги всі ті процеси, які відбуваються у команді, то можна ставити чотири з плюсом (хокеїстам затримують зарплатню, за минулий сезон перед гравцями не погасили тримісячний борг, за позаминулий не видали премій. — "ГПУ").

З початку сезону команда стабільно на четвертій позиції. Це реальне місце "Сокола"?

— Якби не було позахокейних речей, то можна боротися за вищі місця.

Але конкретних завдань перед нами не стоїть. Як їх можна ставити, якщо перед командою не виконуються контрактні умови? У кожного з хокеїстів своя мотивація. Хтось хоче зробити статистику і поїхати до Континентальної хокейної ліги, інші хочуть закріпитися в "основі". Які мотиви у мене? В КХЛ я можу і зараз повернутися. Кличуть команди-аутсайдери. Зрозуміло, що умови там кращі, ніж у "Соколі".


Навесні київський "Будівельник" планував заявитися у КХЛ, але не вийшло через проблеми з реконструкцією Палацу спорту.

— "Будівельник" зганьбився на весь колишній Радянський Союз. Команда майже повністю була готова до сезону, здається, вже і літак замовили на виїзні матчі. Залишилося владнати деякі деталі, але реалізувати проект завадив політичний бізнес. Важко сказати, хто винен, але країна залишилася без КХЛ і без хокею.


На що міг розраховувати "Будівельник" у КХЛ?

— Нам озвучили завдання потрапити у плей-офф. Всі розуміли, що це буде важко.


Керівники "Будівельника" говорили, що проект призупинили, але не ліквідували. Вірите, що наступного сезону в Україні таки буде КХЛ?

— Особливих ілюзій немає. Мене дивує, чому "Сокіл" не запустив свою молодіжну команду у білоруський чемпіонат. Це коштує копійки.


12–14 листопада збірна України зіграє з Росією-2, Польщею та Нідерландами у польському місті Санок на етапі Єврочелленджу. Федерація хокею вирішила обійтися на турнірі без провідних гравців.

— Гравці "Сокола" втомлюються від важких виїздів. 26–28 листопада нас чекає півфінальний раунд Континентального кубка (в італійському Асіаґо підопічні Сеуканда зіграють з чемпіонами Італії, Румунії та Данії. — "ГПУ"). Перед "Соколом" стоїть завдання виходу у фінал. Щоб не загубити команду, хокеїстам дали паузу. Також польський етап Єврочелленджу — це можливість перевірити кандидатів у збірну. Пишуть, що є мільйон хокеїстів, здатних підсилити команду, а їх не викликають. Це шанс для них показати себе. Думаю, на українському етапі Єврочелленджу, який пройде у Броварах 17–19 грудня, збірна виступить в оптимальному складі з усіма лідерами.


Контракт з Михайлом Захаровим не продовжили. Досі не зрозуміло, хто тренуватиме збірну України.

— Сказали, що команду очолить канадець Дейв Льюїс. На днях він має прилетіти в Україну. Думаю, це хороший кандидат. Хоча переговори велися з ним по телефону, і він ще не в курсі, в якому становищі перебуває український хокей. Головне, швидше підписати з ним всі папери, щоб Льюїс не втік назад. Думаю, менеджмент збірної зробить все можливе, щоб втримати канадця.

Зараз ви читаєте новину «"Треба швидше підписати папери з канадцем, щоб він не втік додому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі