середа, 14 березня 2007 16:30

Тотті повертається до збірної Італії

Автор: фото: REUTERS/Stefano Rellandini
  4 листопада 2005 року в Тотті народився син Крістіан. З тих пір футболіст кожен свій гол святкує характерним жестом
4 листопада 2005 року в Тотті народився син Крістіан. З тих пір футболіст кожен свій гол святкує характерним жестом

Капітан італійської "Роми" Франческо Тотті, 30 років, повертається до збірної Італії.

Щоправда, у найближчому матчі, який чемпіони світу проведуть 28 березня вдома проти збірної Шотландії, наставник італійців Роберто Донадоні розраховувати на нього не зможе. Футболіст має намір одягти футболку збірної не раніше ніж у вересні. Італійці 8 вересня прийматимуть французів, а через чотири дні поїдуть до України.

Тотті дебютував у збірній Італії у жовтні 1998-го. Через два роки він став віце-чемпіоном Європи, а минулого літа виграв Кубок світу. На сьогодні у складі "Скуадрри Адзурри" Франческо зіграв 58 матчів, у яких забив 9 голів.

Ще на Мундіалі-2006 він оголосив про завершення виступів за збірну. Але після виграшу Кубка світу натякнув, що може змінити своє рішення. Новий наставник італійців Роберто Донадоні восени умовляв Тотті зробити це, але гравець відмовив тренерові.

У відбірному турнірі чемпіонату Європи-2008 італійці поступаються за набраними очками шотландцям та французам, а за втраченими — українцям. Не виключено, що матчі з Францією та Україною стануть вирішальними у єврокампанії чемпіонів світу, тому Тотті вирішив допомогти партнерам.

З ним тактичні ігрові варіанти збірної Італії значно розширюються. Тотті може зіграти під двома нападаючими у схемі 4–4–2, а може "підпирати" єдиного форварда, якщо команда грає 4–4–1–1. У останніх матчах Кубка світу тренер італійців Марчелло Ліппі розташовував Тотті саме за такою системою. У "Ромі" внаслідок дефіциту форвардів капітан єдиний грає на вістрі атаки. Нині він — найкращий бомбардир чемпіонату Італії (18 м"ячів), а недавно забив переможний м"яч у чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів проти французького "Ліона".

Раніше до збірної поверталися французи Зідан, Тюрам та Макелеле, чех Недвед. Після чемпіонату Європи-2004 вони "зав"язували" з виступами за збірну, але на фініші відбірного турніру Кубка світу-2006 поверталися. Це допомогло французам та чехам зіграти на минулому Мундіалі.

Зараз ви читаєте новину «Тотті повертається до збірної Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі