понеділок, 21 вересня 2009 18:33

Тетяна Коб стала чемпіонкою Європи з боксу

Автор: фото з сайту www.niknews.mk.ua
  Тетяна Коб народилася в Ковелі на Волині. Боксом займається з 16 років
Тетяна Коб народилася в Ковелі на Волині. Боксом займається з 16 років

У місті Миколаїв закінчився чемпіонат Європи з боксу серед жінок. Наші спортсменки вибороли дев"ять нагород. "Золото" одне — в Тетяни Коб, 22 роки, з міста Ковель Волинської області. У фінальному поєдинку вагової категорії до 51 кг волинянка перемогла шведку Шипру Нільсон — 4:2.

Для трьох українок фінальні поєдинки закінчилися срібною медаллю. Іванна Крупеня (до 54 кг) поступилася полячці Кароліні Міхальчук (3:8). Із таким самим рахунком наша Лілія Дурнєва (75 кг) програла росіянці Ірині Синецькій, а Юлія Циплакова (57 кг) поступилася росіянці Софії Очигаві — 0:14.

Бронзові нагороди вибороли п"ять наших співвітчизниць — Оксана Штакун (46 кг), Олександра Сидоренко (60 кг), Яна Зав"ялова (64 кг), Тетяна Іващенко (69 кг), Інна Шевченко (понад 81 кг).

Учора вдень кореспондент "ГПУ" зателефонував Тетяні Коб. Вона машиною поверталася до Ковеля.

— Ой, відзначали учора до трьох ночі. Просто в готелі — спочатку випили трохи вина, потім пішли на дискотеку. Люблю потанцювати — а якій дівчині це не подобається? У Ковелі часу на святкування не буде — одразу до тренувань. На медаль заздалегідь не налаштовувалася, але коли вдало провела пару боїв, почала замислюватися про "золото". Найважчим був фінал. Виконала настанову тренера — діяла агресивно. Боксом займаюся з 16 років. Пішла до секції — без істотних на це причин. Батьки не заперечували. Коханий (Тетяна не конкретизує. — "ГПУ") — також. Розборок між нами не буває, і фізичну силу застосовувати не доводиться. Я його люблю.

Нещодавно жіночий бокс став одним із видів олімпійської програми.

— Супер, — каже Коб. — Хочеться медалі на Іграх.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Коб стала чемпіонкою Європи з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі