понеділок, 04 лютого 2008 18:30

Тарас Михалик став захисником

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Тарас Михалик каже, що чудово розуміє партнера по захисту нігерійця Юссуфа
Тарас Михалик каже, що чудово розуміє партнера по захисту нігерійця Юссуфа

24-річний півзахисник київського "Динамо" Тарас Михалик із приходом на тренерську лаву Юрія Сьоміна почав грати в центрі захисту. Про те, як він почувається на новій позиції, кореспондент "ГПУ" розпитав гравця після завершення Кубка Першого каналу.

— За два роки в "Динамо" легше назвати позиції, на яких я не грав. Мабуть, за цим показником можу сперечатися з головним універсалом команди — Тіберіу Гіоане, — каже Михалик. — В усіх матчах на зборі в Ізраїлі був центральним захисником. Добре, що разом зі мною з півзахисту перевели Юссуфа. Ми з ним чудово розуміємося, тому процес адаптації проходить легше.

Як пояснив своє рішення Юрій Сьомін?

— Нічого особливого. На початку січня тренувався на звичній позиції, а згодом тренер спитав, чи не грав я в захисті. Відповів, що Дем"яненко та Сабо інколи випускали грати персонально з нападником. Після цього вийшов на товариську гру проти "Левські", а згодом на усі ігри Кубка Першого каналу.

Претензії були?

— Звичайно, але це робочі моменти. Сьомін уміє пояснити, що він хоче побачити від нас. Робить конкретні та зрозумілі зауваження. До того ж проводяться тактичні тренування, коли кожен займає свою позицію на полі, а тренер розповідає, хто й що має робити в певній ігровій ситуації. Відпрацьовуємо різні моделі гри. Це цікаво та корисно.

У грі зі "Спартаком" вашими партнерами по захисту були Допілка та Федорів. Як оціните їхню гру?

— Вони додають із кожним матчем. Якщо не зупиняться, обов"язково завоюють місце у складі. Сам таким був кілька років тому. Приємно, що вони українці й вихованці динамівської школи.

Сьомін робить конкретні та зрозумілі зауваження

Генеральний директор "Динамо" Резо Чохонелідзе вважає, що за кілька років клуб на 70 відсотків складатиметься з українців. Це реально?

— А чому ні? Треба обережно підпускати молодь до команди. Згадаємо останню гру за Суперкубок. У складі вийшло троє досвідчених гравців, усі інші — нещодавні випускники футбольних шкіл. Їхнє шалене бажання та самовіддача допомогли нам перемогти. Відмовлятися від іноземців теж не варто. Але вони повинні бути мотивовані та ставити на перше місце інтереси команди, а не особисті.

Які зміни відбулися у грі команди з приходом Юрія Сьоміна?

— Почали менше використовувати довгий пас. Відмовившись від вільного захисника, змінили систему гри в захисті. А ще тренування стали динамічнішими та різноманітнішими.

У чемпіонаті України ви грали проти всіх команд. Якого нападника вважаєте найкращим?

— Запам"ятався торішній фінал Кубка України проти "Шахтаря". Спочатку грав проти Воробея, згодом, після вилучення Родріго, перейшов на Брандау, а закінчував із Марікою. Румун рухливий, швидкий, технічний. Із ним було найважче.

Проте найбільше в "Шахтарі" забивають Гладкий і Брандау.

— Бразилець нахабний. Грає ліктями, наступає на ноги, може пальцем в око ткнути. У нього багатий арсенал таких прийомів. Але на кожну дію, в нас — захисників — є протидія. Усе залежить від того, як себе поставив. Якщо промовчиш і стерпиш біль, з тебе ще більше знущатиметься. Щодо Гладкого, у нього є всі підстави вирости в гравця європейського рівня.

1983, 28 жовтня — Тарас Михалик народився в Любешеві Волинської області
2001 — почав виступати в першій лізі за київський ЦСКА
2005 — із ужгородським "Закарпаттям" дебютував у вищій лізі
2006 — перейшов до київського "Динамо", став срібним призером молодіжного чемпіонату Європи
2006, 15 серпня — дебютував у складі національної збірної
2007 — чемпіон України, вдруге виграв Кубок та Суперкубок України
Неодружений

Зараз ви читаєте новину «Тарас Михалик став захисником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі