понеділок, 17 вересня 2007 17:07

Суркіса переобрали на п"ять років

Григорій Суркіс очолюватиме Національну футбольну федерацію (ФФУ) до 2012 року. 58-річний Суркіс став президентом ФФУ 2000-го й знову переобрався через чотири роки. Чергові вибори президента футбольної федерації мали відбутися наступного року, але Суркіс пришвидшив хід подій. Він вважає, що команда, яка виграла для України Євро-2012, має бути сформованою й працювати до закінчення турніру.

Переобрання відбувається у п"ятницю на позачерговому конгресі ФФУ. Розпочинається він на 20 хвилин пізніше запланованого. Присутні 137 делегатів. Одразу слухають зміни до Статуту ФФУ. Виконавчий директор Професійної футбольної Ліги (ПФЛ) Анатолій Попов зауважує, що до ПФЛ ці зміни не дійшли.

Суркіс на правах голови вимагає пояснень.

— Із технічних причин, — пояснює віце-президент ФФУ Анатолій Біденко. — Винні будуть покарані.

У президії двоє іноземців — 1-й віце-президент європейської федерації (УЄФА) Сенеш Ерзік, 2-й — виконавчий директор польського футбольного союзу Адам Олкович. Останній виходить до трибуни.

— Спасибо, Гриша за Євро-2012, — каже під гучні оплески.

Суркіс був єдиним кандидатом на посаду президента. За те, щоб його залишити, проголосувало 129 кандидатів. 8 — утрималися. Серед них президент ПФЛ Равіль Сафіуллін та голова Донецької федерації футболу Іван Гайворонський.

На 28 місць у виконкомі ФФУ претендує 31 кандидат. 27 вакансій затверджують без проблем. Хоча спочатку голосують не всі — головний тренер збірної України Олег Блохін виходить покурити. Починається плутанина в підрахунках.

— Ви ж враховуйте, що Блохіна немає, тоді все зійдеться, — каже Суркіс.

Поки комісія підбиває підсумки, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін обурюється, що до виконкому не обраний його перший помічник Попов.

Під час голосування Блохін вийшов покурити

— Ви там ще вчора в готелі все вирішили — хто за кого голосуватиме, — каже Сафіуллін Суркісові.

Той реагує жорстко.

— Вам постійно сняться таємні вечері та заколоти. До виконкому нині не пройшов голова Миколаївської федерації футболу Єропунов. Хоча це мій друг, соратник по партії. Я розіб"ю будь-які ваші аргументи.

Сафіуллін не здається.

— Ви набираєте тільки своїх. Віце-президентом став Олександр Грановський. Хто це? Ми його в очі не бачили.

— Можливо, Грановський не завжди відвідує наші зібрання, але Будинок футболу споруджений і за його кошти, — відрізає Суркіс.

Повертається комісія. У другому турі за місце у виконкомі змагаються Єропунов, Попов, секретар донецького "Шахтаря" Олександр Черкасов і президент ПФК "Олександрія" Микола Лавренко.

Єропунов перемагає. Він набирає 91 голос, Черкасов — 55, Попов — 12.

Зараз ви читаєте новину «Суркіса переобрали на п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі