пʼятниця, 19 листопада 2010 06:15

Суркіс незадоволений якістю гри збірної

Футбольна збірна України завершила рік. Минулої середи підопічні Юрія Калитвинцева у Женеві зіграли внічию з національною командою Швейцарії — 2:2. Це п'ятий поєдинок команди, очолюваної цим фахівцем. Раніше збірна грала з Польщею (1:1, Лодзь), Чилі (2:1, Київ), Канадою (2:2, Київ) та Бразилією (0:2, Англія). Ще чотири поєдинки 2010-го українці провели під керівництвом Мирона Маркевича: Литва (4:0, Харків), Румунія (3:2, Львів), Норвегія (1:0, Осло), Нідерланди (1:1, Донецьк).

7 червня 2011 року Україна в контрольному матчі прийматиме Францію. Також ведуть переговори з Італією, Іспанією та Німеччиною.

Але найважливіше зараз питання — хто буде тренером нашої збірної. Матч у Женеві відвідав Марчелло Ліппі. Італійський фахівець переговорив із президентом Федерації футболу України — Григорієм Суркісом і, можливо, в лютому очолить українську команду.

Це буде логічним кроком. Якість гри збірної Калитвинцева не влаштовувала Суркіса ще до женевського поєдинку. Матч у Швейцарії також не посприяв наставнику бути затвердженим на посаді. Поки що Калитвинцев є виконувачем обов'язків.

Які проблеми українців виявив швейцарський поєдинок?

1. Поганий вихід з оборони

Гості отримували м'яча й не знали, що з ним робити далі. Тому що командний рух був недостатній. Ухолосту працювала середня лінія, Алієв вкотре не зміг зв'язати гру, тому висунутий до перерви на вістря атаки Девич більше думав про руйнування чужих атак на початковій їх стадії, ніж про завершення своїх.

2. Стандартні ситуації

Практично штрафний біля воріт збірної України закінчувався небезпечним моментом. Наші гравці втрачали чужих. Програли повітряну боротьбу.

3. Флангова гра

Захисник Віталій Мандзюк зіграв на лівому фланзі оборони. Важко сказати, чого хотів досягти тренер, ставлячи центрального захисника, який може ще зіграти справа, на незвичну позицію. Але футболіст нічого не показав. Провалив матч правий оборонець Федецький.

Ярмоленко та Коноплянка забили по голу, але здебільшого були непомітні. Не виконували прострілів, чого вимагають від флангових гравців.

Після матчу Калитвинцев похвалив футболістів за старанність. Українці справді боролися до останнього, але було б дивно, якби вони не демонстрували бодай цього.

Товариські матчі

Національні збірні

Швейцарія — Україна — 2:2 (1:0)

17 листопада. Женева. "Стад де Женев". 11 100 глядачів (розрахований на 30 тис.).

Суддя: Серж Гуменний (Бельгія).

Україна: П'ятов, Федецький, Чигринський, Ракицький, Мандзюк, Тимощук-к, Михалик (Степаненко, 65), Алієв, Коноплянка (Морозюк, 87), Ярмоленко (Олійник, 74), Девич (Мілевський, 46). Тренер: Юрій Калитвинцев

Голи: Фрай (40, 62), Ярмоленко (48), Коноплянка (75).

Молодіжні збірні

Чехія — Україна — 2:1 (2:0).

17 листопада. Угерське-Градіште. Стадіон "Словацко". 2432 глядачів.

Чехія: Вацлік (Гануш, 46), Гошек (63), Ржезнік (Челюстка, 72), Гейда, Лечак, Гецов (Пекгарт, 63), Горжава (Мазух, 63), Вошаглік (Дочкал, 63), Коваржик, Кадлец, Козак (Ваха, 63).

Україна: Коваль, Прийма (Бутко, 43), Кривцов, Пластун (Парцванія, 46), Опанасенко (Єрьоменко, 72), Богданов (Петров, 46), Чайковський (Гречішкін, 65), Западня, Віценець (Каверін, 77), Гармаш, Безус (Павлов, 65).

Голи: Вошаглік (8), Кадлец (36), Петров (82).

Німеччина — Англія — 2:0

Зараз ви читаєте новину «Суркіс незадоволений якістю гри збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі