середа, 11 квітня 2007 14:23

Стоїчков залишив збірну Болгарії

Найкращий футболіст Європи-1994 Христо Стоїчков, 41 рік, подав у відставку з посади головного тренера національної збірної Болгарії. Він очолив команду влітку 2004 року й не зумів вивести її до фінальної частини Кубка світу-2006. Болгари у відбірній групі пропустили вперед збірні Хорватії та Швеції.

У нинішній відбірній кампанії до фінальної частини чемпіонату Європи-2008 уже колишні підопічні Стоїчкова знову йдуть третіми після команд Нідерландів і Румунії. Два наступні матчі проти білорусів, 2 червня на виїзді та 6-го вдома, мали визначити подальшу долю Стоїчкова. Але він сам усе вирішив і повідомив про свою відставку друга президента болгарського футбольного союзу Борислава Михайлова, з яким посів четверте місце на Кубку світу-1994.

Найкращі часи Стоїчкова-гравця пройшли в іспанській "Барселоні". Він чотири рази поспіль, із 1991-го по 1994-й, виграв чемпіонат Іспанії, а також Лігу чемпіонів-1992. Пішов до італійської "Парми" 1995-го через конфлікт із голландським тренером Йоганом Кройффом і за рік повернувся уже до Боббі Робсона. Закінчив кар"єру в американському Чикаго.

Тепер Стоїчков очолить іспанську "Сельту". Керівництво цієї команди звільнило Фернандо Васкеса через загрозу вильоту з вищої ліги іспанського чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Стоїчков залишив збірну Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі