пʼятниця, 06 травня 2016 06:10

Степаненко вчинив неправильно, а Ярмоленко — підло

 

Недільний матч чемпіонату України з футболу між донецьким "Шахтарем" та київським "Динамо" закінчився бійкою. На 78-й хвилині форвард "Шахтаря" Едуардо забив третій м'яч. Рахунок став 3:0.

26-річний Тарас Степаненко, який був капітаном донеччан у цьому поєдинку, не святкував гол із партнерами. Підбіг до сектору уболівальників "Динамо", показав їм емблему свого клубу й поцілував її. Пізніше отримав за це удар по ногах від партнера по збірній Андрія Ярмоленка, 26 років, із "Динамо". Після цього з лави запасних на поле вибіг захисник "Шахтаря" 32-річний Олександр Кучер і вдарив Ярмоленка в обличчя.

Усіх трьох вилучили з поля. А ще — тренера донеччан Мірчу Луческу. Він протестував проти рішення арбітра щодо своїх гравців.

Неправий у цій ситуації Ярмоленко. Навмисне бити колегу — підло. Степаненко нічого кримінального не зробив. Він показав уболівальникам суперника, чий клуб був сильніший у матчах нинішнього сезону.

Проте з точки зору футболу Тарас учинив неправильно. Радіти треба з уболівальниками ­свого клубу. І розуміти почуття людей, команда яких в одні ворота програла черговий найпринциповіший матч сезону.

Після гри Степаненко дав кілька коментарів. На відміну від Ярмоленка, який відмовився говорити про скандальний епізод. Але опорник "Шахтаря" приховав суть — що підбіг не просто до уболівальників, а до фанатів "Динамо". І назвав "Львів Арену" домашнім стадіоном свого клубу. Формально "Шахтар" справді був господарем матчу. Але, по-перше, це — не рідний стадіон клубу. По-друге, "Львів Арена" у цьому поєдинку здебільшого вболівала за киян.

Кучера виправдати не можна. Але йому було важко стриматися після того, як у неігровому епізоді вдарили партнера по команді. І якби ніхто не відповів Ярмоленку, виникло б питання — що це за команда у "Шахтаря", де гравці не можуть постояти один за одного?

Степаненко пропустить наступний матч через дискваліфікацію Кучера та Ярмоленка. Не вийдуть, скоріше за все, у п'яти поєдинках. "Динамо" в чемпіонаті залишився зіграти один матч. Навіть якщо Андрій улітку перейде до зарубіжного клубу, перші зустрічі пропустить — через дискваліфікацію. Такі правила.

Степаненко і Ярмоленко — основні футболісти збірної України. 12 червня вона стартує у фінальній частині чемпіонату Європи. Це не перший конфлікт між спортсменами.

Торік у жовтні після матчу першого кола в Києві гравці обмінялися футболками. Ярмоленко потім кинув її на поле й не забрав. Пізніше зателефонував Степаненкові й вибачився. Нині гравець "Шахтаря" не має намірів пробачати "динамівця".

Національна команда збирається 22 травня. Доти емоції стихнуть. Степаненка та Ярмоленка ніхто не змушує дружити поза полем. Головне — викладатися на ньому в інтересах команди і країни.

Матч між лідерами українського футболу засвідчив перевагу "Шахтаря".

Учора донеччани зіграли повторний півфінальний матч Ліги Європи в Севільї. Через це Мірча Луческу випустив на поле проти "Динамо" здебільшого резервних виконавців. Основним був центр поля — Степаненко, Малишев та Коваленко. Як і в першому колі, чудово відіграв лівофланговий Бернард.

"Динамівці" грали основним складом, за винятком захисника Драговича. Тиждень кияни святкували здобуте сімома днями раніше чемпіонство. Казали, що будуть мотивовані на поєдинок з основним суперником. На практиці "Шахтар" показав силу найближчого резерву, уміння грати важливі матчі й більший досвід Луческу, ніж наставника киян Реброва.

"Динамо" вдруге поспіль стало чемпіоном країни. Але "Шахтарю" нинішнього сезону двічі програло — 0:3. Це не дає підстав називати киян найсильнішою командою України.

Зараз ви читаєте новину «Степаненко вчинив неправильно, а Ярмоленко — підло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі