середа, 21 лютого 2007 15:46

Справу Деметрадзе вирішать 2 березня

У вівторок Печерський суд Києва розглядав позов форварда донецького "Металурга" Георгія Деметрадзе, 30 років, проти Федерації футболу України та Професійної футбольної ліги. Футболіст протестує проти ліміту на легіонерів, вважаючи, що це порушує права іноземців і суперечить Конституції України.

Самого позивача у суді не було. Його інтереси представляв донецький адвокат Костянтин Коломоєць. Із боку ФФУ виступала Ольга Жуковська, член Апеляційного комітету європейської футбольної федерації.

Коломоєць наполягав на тому, що іноземці в нашій країні мають не рівні з українцями умови праці. Жуковська подала клопотання про надання суду всієї інформації по легіонерах донецького "Металурга", включаючи контракти, суми трансферів та зарплат. Адвокат відмовився надавати таку інформацію.

— Тоді в чому суть вашого позову? Умови праці, зокрема і розмір зарплати — все це має бути записане в трудовому договорі. Це перебуває в площині трудового законодавства, а не Конституції України, — наполягає Жуковська.

Захисник позивача стверджує, що його клієнта не влаштовує ліміт на легіонерів.

— Рівність прав — це правовий принцип. Яке суб"єктивне право було порушене щодо Георгія Деметрадзе? Невже в Конституції України записано, що Деметрадзе не має виходити на поле?— жартує адвокат ФФУ.

— Ні, ну це вже дискусія, — обурюється Коломоєць. Присутні у залі журналісти усміхаються.

Рішення суддя Ірина Литвинова ухвалювати не стала, а вирішила продовжити слухання 2 березня за умови присутності самого Деметрадзе.

Зараз ви читаєте новину «Справу Деметрадзе вирішать 2 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі