понеділок, 04 серпня 2008 16:22

"Спартак" іде четвертим

У черговому турі чемпіонату Росії пітерський "Зеніт" удома обіграв "Москву" — 2:1, нинішню команду Олега Блохіна, 55 років. Для українського тренера Санкт-Петербург — особливе місто. Саме тут він провів медовий місяць наприкінці 1980-го, коли одружився з Іриною Дерюгіною.

Блохіна перед виходом команд на матч вітають місцеві вболівальники в центральних секторах. Причому роблять це вже тоді, коли тренер тільки виходить із підтрибунного приміщення.

Під час першого тайму Блохін постійно залишає своє місце на тренерській лаві, підстрибує. У перерві тисне руку колишньому підопічному по збірній України Анатолієві Тимощуку. "Москва" перемагає, але в другому таймі ситуація на полі змінюється, тому Блохін одного разу в розпачі кидає на бігову доріжку пляшку з мінеральною водою. Після матчу український тренер мовчки йде до роздягальні в супроводі земляків Андрія Баля та Олега Кузнєцова.

На післяматчевій прес-конференції Блохіна зустрічають оплесками.

— Навіщо? — запитує тренер. — От якби команді так аплодували. Добре, що в мене тепер хоч 18 чоловік набирається. Раніше грав із 14-ма. Шість із них — хлопчаки. Якби "Спартак", "Зеніт" чи "Локомотив" грали б із хлопчиками, почалася б паніка. Не люблять Блохіна? Так треба команду любити. Мене — не обов"язково. Головне, щоб сім"я мене любила. За результат відповідає тренер, за гру — футболісти. Вони за свою працю гроші непогані отримують.

Тимощук може перейти до "Спартака"

Капітан "Зеніту" Анатолій Тимощук, 29 років, після поєдинку підбіг до одного із секторів стадіону "Петровський" і кинув уболівальникам свою футболку. Трибуни скандували "Тимощук! Тимощук!", хоча незадовго до поєдинку з"явилася інформація про те, що капітан "Зеніту" перейде до лав московського "Спартака".

— Питаннями щодо мого подальшого працевлаштування займається агент, — каже Тимощук. — Від нього знаю, що маю кілька пропозицій, але публічно їх коментувати не буду. Нині я гравець "Зеніту", а "Спартак" — наш найпринциповіший суперник у чемпіонаті.

Імовірний опонент київського "Динамо" в третій кваліфікації Ліги чемпіонів — московський "Спартак" — переміг у Томську — 1:0. Єдиний м"яч у зустрічі забив лівий захисник Малік Фаті.

— Хоча москвичі й перемогли, їхня гра не вразила, — каже "ГПУ" колишній гравець "Спартака" Микита Симонян, 82 роки. — У другому таймі "Том" натиснула і стали очевидними проблеми "Спартака" в обороні. Якби не голкіпер гостей Плетикоса, "Спартак" міг би й не перемогти.

Друга перемога поспіль затвердила "Спартак" на четвертому місці в турнірній таблиці. До лідера — казанського "Рубіна" — 6 очок. Друге й третє місця ділять московське "Динамо" та пермський "Амкар", які відстають від першого місця на два очки.

"Москва" йде на 13-му місці, й від зони вильоту її відділяють чотири очки.

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" іде четвертим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі