пʼятниця, 29 лютого 2008 14:35

Сьомін відмовився від масової чистки

Сьомін відмовився від масової чистки

У номері 37(561) від 28 лютого ми розповіли про зимову підготовку до сезону "Дніпра" та "Шахтаря". Сьогодні — черга інших двох лідерів, київського "Динамо" та харківського "Металіста".


"Динамо"

Трансферний ринок (витрати/прибутки — +7 млн)

Чемпіон країни обіцяв великі кадрові "чистки". Але вони здебільшого торкнулися адміністрації і тренерського штабу. Залишив посаду віце-президента Йожеф Сабо, пішов спортивний директор Леонід Буряк. У тренерському штабі більше немає Василя Раца та Віктора Чанова, яких замінили Сергій Овчинніков, Валерій Зуєв та Сергій Краковський. Селекційну службу очолив Володимир Онищенко.

Команду прийняв росіянин Юрій Сьомін, який відмовився від масового розпродажу футболістів. До "Дніпра" за $5 млн продали півзахисника Ротаня. Інші футболісти — захисники Гавранчич та Родріго, півоборонець Рінкон та нападаючий Клебер — були віддані в оренду до Греції та Бразилії. За нашою інформацією, за них виручили $2 млн.

Жодного футболіста київський клуб не придбав.

Тактична схема

4-5-1. Головне, що вніс новий тренер, — гра центральних захисників у лінію. Також Сьомін відмовився від правого лінійного, віддаючи перевагу подвійному флангу — захиснику Допілці та півоборонцю Гусєву. На центральному плацдармі — двоє опорників. На вістрі атаки один форвард, трохи глибше розташовується Сергій Ребров.

Оптимальний склад

Шовковський — Допілка, Діакате, Юссуф, Несмачний — Гусєв, Михалик, Корреа, Гіоане, Ребров — Бангура.

Проблемна позиція — кваліфікований центральний захисник у пару до Діакате. Поки що ці функції виконує номінальний "хвилеріз" Юссуф, що послаблює руйнівну роботу в середині поля. У найближчому резерві — півзахисники Нінкович та Алієв. Можна спокійно грати з двома форвардами — до Бангура готові приєднатися Шацьких, Кравець або Мілевський.

Бюджет

Він незмінний упродовж кількох років — від $40 до $45 млн.

Потенційно найдорожчий гравець

Ісмаель Бангура, 23 роки. Гвінеєць улітку перейшов до "Динамо" в ранзі третього бомбардира чемпіонату Франції, де виступав за "Ле Ман". Команда провалилася в Лізі чемпіонів, але Бангура був там чи не єдиною світлою плямою, забивши у ворота "Манчестер Юнайтед" та "Роми".Також став героєм домашньої зустрічі проти "Шахтаря". Подейкують, "Динамо" заплатило за нього $9 млн. Навряд чи він подорожчав, але принаймні його можна продати за таку ж суму.

"Металіст"

Трансферний ринок (витрати/прибутки — -$2,5 млн)

Особливою активністю команда не відзначалася. Нападаючий Джакобія й півзахисник Данилов перейшли до "Ворскли" та донецького "Металурга" як вільні агенти. Натомість на захисника Лазаревського півзахисника Тришовича та нападаючого Жажа "Металіст" витратив $2,5 млн.

"Динамо" потрібен ще один центральний захисник

Тактична схема

4-4-1-1. Раціональна система гри з активним залученням флангових захисників до атаки.

Оптимальний склад

Горяїнов — Бордіян, Обрадович, Папа Гуйє, Ганцарчик — Слюсар, Едмар, Тришович, Рикун — Девіч — Фомін. На позиції Фоміна може зіграти івуарієць Зезе.

Бюджет

За неофіційною інформацією, власник клубу Олександр Ярославський щорічно виділяє $10–15 млн.

Потенційно найдорожчий гравець

Марко Девіч, 24 роки. Автор гола у ворота київського "Динамо", після якого закінчилася робота Йожефа Сабо на посаді головного тренера збірної України. Узимку Севенрин Ганцарчик був на оглядинах у шотландському "Селтіку". Харків"яни просили за поляка $8 млн. Якщо Девіча вирішать продати, то хоча б за таку суму.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін відмовився від масової чистки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі