пʼятниця, 24 вересня 2010 06:43

Сьомін може очолити "Динамо", а Газзаєв — "Локомотив"

Євген Ловчев, колишній гравець московського "Спартака":

— Я цілком допускаю, що взимку Юрій Сьомін може знову стати головним тренером київського "Динамо". Для такого кроку є три вагомі причини.

Перша: цього разу в Юрія Павловича не дуже вийшло в "Локомотиві". Сьогодні він уже не має змоги господарювати у "залізничному" клубі так, як раніше за часів президента Валерія Філатова. Тренер — найманий працівник, не може контролювати ситуацію на трансферному ринку, тому має у складі дуже неоднорідних гравців. Їх він не здатний "склеїти" так, щоб команда видавала якісну гру і вигравала 10 матчів поспіль. Дві-три поразки, і знову почнуть говорити про відставку Сьоміна. Тренера підтримує голова російських залізниць Володимир Якунін, але з наступного року вплив компанії на футбольний клуб може поменшати. Там уже заощаджують гроші й не розкидаються ними, як раніше.

Друга: недавно президентом "Локо" стала Ольга Смородська — жінка, якій довіряють. Із нею Сьомін не спрацювався і не спрацюється ніколи. Будь-який чоловік, котрий усе життя не без успіху займався футболом, дивитиметься на жінку як на домогосподарку чи кухарку.

Третя: ветерани київського "Динамо" Віталій Хмельницький та Євген Рудаков улітку розповідали мені про візит Смородської до Києва. Ольга раніше працювала у ЦСКА і дуже високо оцінювала роботу Валерія Газзаєва в армійському клубі. Вона докладе всіх зусиль, щоби повернути Валерія Георгійовича у звичне йому середовище — до Москви — і зробити його головним тренером "Локомотива".

Прихід Сьоміна до київського "Динамо", а Газзаєва — до "Локо" вигідний обом сторонам і з фінансової точки зору. Ніхто нікому не платитиме компенсації за дострокове розірвання контракту.

Сьогоднішня робота Сьоміна не підтверджує його класу. Але з московським "Динамо" він теж не дав результату, а після цього якісно попрацював у Києві. Тому що потрапив у сприятливі умови. Думаю, Ігор Суркіс надасть їх Юрієві Павловичу й тепер. А ставити гру за короткий термін, нехай не видовищну, зате ефективну, фахівець уміє.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін може очолити "Динамо", а Газзаєв — "Локомотив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі