четвер, 31 травня 2007 18:26

"Сокіл" взяли в чемпіонат Росії

Київський "Сокіл" наступного сезону гратиме у вищій лізі хокейного чемпіонату Росії. Для остаточного вирішення цього питання до Києва минулого вівторка прилетів президент Федерації хокею Росії Владислав Третяк, 55 років.

Його рейс затримався на дві години. Третяк вийшов до журналістів через віп-зал, охоронці поруч несли один з його костюмів.

— Я багато разів грав у Києві, — Третяк говорить картавлячи. — Знаю, що у вас люблять цей вид спорту, але останнім часом особливих успіхів ви не маєте. А зустрічають в Україні класно: пам"ятаю, як "Сокіл" грав проти мого ЦСКА. Уболівали проти нас, мені це дуже подобається. Після матчу адміністратор "Сокола" подарував нам торт, пляшку горілки.

Попервах Третяк мав оселитися в готелі "Салют". Але приймаюча сторона поселила його в "Прем"єр Паласі".

Наступного ранку Третяк планував зустрітися з Януковичем. Розклад українського прем"єра змусив перенести цю зустріч на денний час. Після розмови з Януковичем Третяка на чорному "Джипі Лексус" привезли до УНІАН на ще одну зустріч з журналістами.

— Те, що "Сокіл" гратиме у чемпіонаті Росії, — це не політичний крок, — підкреслює він. — Ми обговорили з прем"єром фінансові гарантії, які повинен мати "Сокіл". Думаю, згодом ця команда може грати і у російській суперлізі.

"Сокіл" не грав у одному турнірі з росіянами з 1996 року, коли розпалася міжнаціональна хокейна ліга. Бюджет вищолігової російської команди має становити $4–5 млн (нинішній кошторис "Сокола" — $600 тис.), а матчі — проводитися на арені, яка вміщує щонайменше 2500 глядачів. Через місяць оголосять нового власника київської команди, бюджет клубу та його новачків.

У тренерському штабі "Сокола" змін не буде — його очолюватиме Олександр Сеуканд. А з посади наставника збірної України його звільнено. До 15 серпня виконком Федерації хокею України приймає програми кандидатів на посаду. Не виключено, що її знову обійме Сеуканд.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" взяли в чемпіонат Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі