четвер, 22 січня 2009 15:15

"Сокіл" може перебратися до Білорусі

  В’ячеслав Завальнюк каже, що ”Сокіл” націлюється принаймні на друге місце у регулярному чемпіонаті Росії. Це дасть змоги уникнути першого раунду плей-офф
В’ячеслав Завальнюк каже, що ”Сокіл” націлюється принаймні на друге місце у регулярному чемпіонаті Росії. Це дасть змоги уникнути першого раунду плей-офф

Київський "Сокіл" на початку тижня провів два матчі у вищій лізі хокейного чемпіонату Росії — удома підопічні Олександра Сеуканда двічі переграли пітерський ХК ВМФ (2:1 та 2:1) і закріпилися на другому місці в турнірній таблиці регулярного чемпіонату. У російській першості "Сокіл" виступає другий сезон, проте не виключено, що наступного український клуб відмовиться від участі в турнірі.

— Нинішній сезон ми точно дограємо в російському чемпіонаті, — каже "ГПУ" генеральний менеджер"Сокола" В"ячеслав Завальнюк, 34 роки. — Далі я схиляюся до того, щоб вийти з нього.

Чому?

— По-перше, фінансова криза. Від неї страждають усі, а "Сокіл", як іноземний клуб — був змушений оплачувати російським командам їхні транспортні витрати, забезпечувати житлом та харчуванням, тим більше. Ми попросили керівництво Федерації хокею Росії скасувати цей пункт у регламенті.

Чому свого часу ви погодилися на ці умови?

— А що залишалося робити? Грати десь треба було, а регламент під "Сокіл" не переробиш. Коли команда заявлялася у вищу лігу чемпіонату Росії, там уже грали представники Казахстану, які приймали росіян за свій рахунок.

Казахи розділяють вашу позицію з неможливості витрат щодо виїзних матчів російських клубів?

— Так, зі схожою пропозицією звернулися до керівників російського хокею ще раніше від нас — у листопаді. Президент Федерації хокею Росії Владислав Третяк згоден, що за умов кризи ця ситуація недопустима, але те, що росіяни змінять регламент, малоймовірно.

Що тоді?

— Залишається заявитися до екстраліги (найвищого дивізіону. — "ГПУ") — чемпіонату Білорусі, де "Сокіл" і виступав до вересня позаминулого року. Рівень хокею в ньому майже ідентичний до російської "вишки", а фінансовий тягар — нижчий. Це і є друга причина, через яку "Сокіл" має вийти з російського чемпіонату. В Україні, зрозуміло, команді нашого рівня робити нічого через відсутність конкуренції, а до Континентальної хокейної ліги (найсильніший дивізіон європейського хокею, створений на базі російських команд і представників Латвії, Білорусі та Казахстану. — "ГПУ") — навпаки: треба і склад посилити для гідного виступу, й організаційні моменти вирішити.

Коли буде прийняте остаточне рішення, де гратиме "Сокіл" у сезоні 2009/10?

— У травні, коли визначатимуть мету, кошторис та остаточний склад команди на сезон.

Які завдання має "Сокіл" у нинішньому турнірі?

— Посісти в регулярному чемпіонаті місце не нижче другого. Це дасть змогу пропустити перший раунд плей-офф — 1/16 фіналу. А пройти далеко буде складно — вирішальні матчі російської вищої ліги співпадають за термінами проведення з поєдинками кваліфікаційного турніру в групі "В" чемпіонату світу. Кістяк нашої збірної складають хокеїсти "Сокола", і вони будуть задіяні на чемпіонаті світу.

Чи правда, що в команді затримки із зарплатнею?

— Із зарплатою — жодних. Невчасно виплачують преміальні, але керівництво клубу зобов"язалося загасити борги до завершення сезону.

Чи правда, що головний спонсор команди — "Індустріальний союз Донбасу" — має намір продати "Сокіл"?

— Читав у газетах. Це чутки. Принаймні нічого не знаю про те, що ІСД нас продасть. Та і під час кризи покупців на хокейну команду знайти  складно.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" може перебратися до Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі