понеділок, 20 серпня 2007 17:46

Що робити Андрієві Шевченку

Автор: фото: REUTERS\Eddie Kough
  За 7 років у ”Мілані” Андрій Шевченко забив 173 м’ячі і став другим бомбардиром в історії клубу. Минулого сезону в англійській прем’єр-лізі українець забив чотири м’ячі
За 7 років у ”Мілані” Андрій Шевченко забив 173 м’ячі і став другим бомбардиром в історії клубу. Минулого сезону в англійській прем’єр-лізі українець забив чотири м’ячі

Найкращий футболіст Європи-2004 Андрій Шевченко, 30 років, у новому сезоні не зіграв жодного офіційного матчу за лондонський "Челсі". Спочатку наставник команди Жозе Моурінью пояснював це травмою. У середині минулого тижня було офіційно оголошено, що український форвард, як і захисник Джон Террі, вилікувався й готовий зіграти у недільному поєдинку проти "Ліверпуля". Але Террі звично вивів на поле партнерів із капітанською пов"язкою, а Шевченко навіть не потрапив до заявки "Челсі" на поєдинок.

Проблеми українця розпочалися рік тому. Власник "Челсі" Роман Абрамович за 45 млн. євро купив у італійського "Мілана" форварда, який за сім років на Апеннінах забив 173 м"ячі. Минулого сезону стабільний бомбардир італійської серії "А" провів чотири голи в англійській прем"єр-лізі. Навіть якщо врахувати два голи Шевченка у "плей-офф" Ліги чемпіонів, що допомогли "Челсі" дійти до півфіналу, — цього замало аби стверджувати, що Абрамович вгадав із придбанням.

Після закінчення сезону 2006/07 Шевченко назвав дві головні причини зниження своєї результативності: адаптація до нових ігрових умов та наслідки важкого попереднього сезону, коли форвард змушений був грати на Кубку світу з незалікованою травмою. У новому сезоні українець пообіцяв бути на полі справжнім Шевченком. Моурінью, який раніше дозволяв собі в"їдливо коментувати дії форварда та відмовляти нападаючому в рукостисканні, підтримав свого підопічного, заявивши, що розраховує на нього.

У міжсезоння "Челсі" провів шість товариських поєдинків. У п"яти з них грав Шевченко. Не відзначився жодного разу. На останній спаринг до Копенгагену українець не поїхав, а потім у нього "знайшли" травму.

Імовірний трансфер до "Мілана"

Для виходу з ситуації у Шевченка є кілька варіантів. Перший — залишитися в "Челсі". Тоді він спокійно отримуватиме 9 млн євро на рік — зарплату, яку крім Абрамовича не дасть українцеві ніхто. Але на поле Шева не виходитиме. Моурінью залюбки зіграє і з одним форвардом на вістрі атаки — Дідьє Дрогба. У крайньому разі, до івуарійця додасться Саломон Калу чи Клаудіо Піцарро. Шевченко ж певний час отримуватиме ігрову практику лише у збірній України. Її наставник Олег Блохін викликав свого капітана на завтрашній товариський поєдинок проти Узбекистану. Але Блохін відмовиться від Шевченка — баласту "Челсі". Колись тренер українців уперто кликав до збірної Сергія Реброва, який за свій клуб — англійський "Тоттенхем" — не грав. Потім терпець Блохіна увірвався, і він заявив, що такому Реброву шансів більше не даватиме.

Сергій, щоб повернутися до збірної, повернувся до свого колишнього клубу — київського "Динамо". Не виключено, що таким шляхом піде й Шевченко — "Мілан" за бажанням свого власника Сільвіо Берлусконі робить наполегливі спроби знову залучити до клубу Шевченка. За 10 днів до закінчення літнього трансферного "вікна" є ймовірність трансферу українця до "Мілана".

Водночас Шевченко може піти з великої гри і поїхати на заробітки до Азії або США. Так як це свого часу робили бразилець Пеле, болгарин Стоїчков, аргентинець Батістута.

Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років, вважає, що насамперед Шеві треба залишити "Челсі".

— У нього немає шансів там заграти, — вважає експерт. — Шевченко уже залишив слід в історії футболу, але закінчувати кар"єру можна по-різному. Час грає проти Шеви, тому він повинен якомога швидше підшукати собі новий клуб. В ідеалі — повернутися до "Мілана".

Зараз ви читаєте новину «Що робити Андрієві Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі