пʼятниця, 01 лютого 2008 16:41

Скрипник ставить на "Баварію"

Півторамісячна пауза у футбольному чемпіонаті Німеччини закінчена. Учора ввечері матчем між "Ганзою" та "Баварією" розпочалося друге коло турніру.

Лідерство після першого з 36 очками розділяють "Вердер" та "Баварія". Досить несподівано, враховуючи потужний старт "Баварії", яка під час турніру випереджала конкурентів на вісім очок.

— Не чекав, що "Баварія" так швидко втратить перевагу, але знаю напевно, що дистанцію неможливо пройти рівно, — розповідає "ГПУ" колишній гравець бременського "Вердера" Віктор Скрипник, 38 років. — Спочатку в мюнхенців класно спрацювали придбані "зірки" — Тоні, Клозе, Рібері. Але було зрозуміло, що так грати, як на початку чемпіонату, коли той же "Вердер" баварці розтрощили у Бремені з рахунком 4:0, нереально. Настав спад ігровий та психологічний, почалися внутрішньокомандні проблеми: голкіпера Кана клуб навіть дискваліфікував. Проте даю "Баварії" 51 відсоток на чемпіонство, а "Вердеру" — 49, зважаючи на кращий склад мюнхенців. Правда, те, що наприкінці сезону "Баварія" змінить тренера Оттмара Хітцфельда на Юргена Клінсманна, може не піти команді на користь. Коли гравці заздалегідь знають, що тренер їх залишає, можуть охолонути психологічно.

Найкращим гравцем першого кола Скрипник вважає атакувального півзахисника "Вердера" 22-річного бразильця Дієго та його колегу за амплуа Рафаеля ван дер Ваарта, 24 роки, із "Гамбурга". Найбільшим розчаруванням експерт називає "Нюрнберг".

— Торік вони виграли Кубок країни, а нині перебувають у зоні вильоту. Показують непоганий футбол, але мають проблеми з реалізацією моментів.

Запитую, чи вдасться Олексієві Бєлику закріпитися у складі "Бохума".

— Чому ні? — каже Скрипник. — Форвардові таранного типу знадобиться "Бохуму". Інша річ, що кваліфікованих півзахисників у команді, щоб постачати м"ячі колишньому нападаючому "Шахтаря", немає.

Зараз ви читаєте новину «Скрипник ставить на "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі