середа, 22 серпня 2007 18:09

Шевченко не має проблем з Моурінью

  Андрій Шевченко прилетів до Києва у понеділок і одразу заїхав до батьків
Андрій Шевченко прилетів до Києва у понеділок і одразу заїхав до батьків

Нападаючий збірної України Андрій Шевченко, 30 років, минулого понеділка прилетів до Києва. Одразу з Бориспільського аеропорту він вирушив до батьків. Потім прибув до табору збірної України в Кончу-Заспу.

На вівторкове тренування збірної Шевченко виходить, не кваплячись. Він у капцях, тримає бутси. На лівий руці — браслет.  На шиї — золотий ланцюжок. Усміхається, каже, що готовий відповісти на запитання.

Як настрій?

— Чудовий. Давно не був на батьківщині, не бачив друзів.

Тренер збірної України Андрій Баль говорив про ваші проблеми зі спиною. Як нині почуваєтеся?

— Добре. Травми я зазнав наприкінці липня, коли "Челсі" завершив турне Північною Америкою. Грати в повну силу не міг. Відновився лише минулого тижня, коли почав тренуватися з "Челсі".

Фахівці стверджують, що Україні буде складно подолати відбірний етап і потрапити до фінальної частини Євро-2008. Згодні з цим?

— Повністю. Дізнавшись про результати жеребкування, я про це одразу сказав. Грати з двома найсильнішими командами світу, Італією та Францією, нікому не побажаєш. Відверто: ми — не провідна футбольна держава світу. В Італії та Франції більший вибір виконавців, сильніші національні чемпіонати. Але шанс у нас є, і Україна ще побореться. Усе залежатиме від того, як ми проведемо матчі, що залишилися.

Припустімо, що Україна обіграє Грузію, Фарери. Який з домашніх матчів буде вирішальним — проти Італії чи Франції?

— Думаєте, з шотландцями буде легко? Зараз кожен матч для нас визначальний. Втрата очок — втрата путівки на Євро-2008.

Чому ви не виходите в основному складі "Челсі"?

— У мене була травма.

Подейкують про ваші проблеми з тренером "Челсі" Жозе Моурінью. Це правда?

— Не вірте чуткам. У мене з Моурінью все нормально.

6 вересня "Динамо" гратиме товариський матч із "Міланом". Ви візьмете участь у цьому поєдинку?

— Ні. Не знаю, чи відвідаю його — це вирішувати Блохіну. 4 вересня я проводжу благодійний матч "друзі Шевченка" проти команд зірок італійської естради. Будуть брати Клички, Вакарчук, Медведєв. Після поєдинку відбудеться концерт за участі зірок італійської естради. Усіх запрошую. Але одразу скажу: 4 вересня не гратиме жоден збірник — український чи італійський, бо 8 вересня на Україну та Італію очікують офіційні матчі до Євро-2008.

Шевченко вибачається і прямує до Блохіна. "Відстрілявся? — запитує тренер. — Іди працюй".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко не має проблем з Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі