пʼятниця, 11 квітня 2008 17:00

Серб Марко Девіч хоче грати за збірну України

Автор: фото: PHL
  Марко Девіч починав свою кар’єру в луцькій ”Волині” влітку 2004 року. Через два роки після цього він перейшов до ”Металіста”
Марко Девіч починав свою кар’єру в луцькій ”Волині” влітку 2004 року. Через два роки після цього він перейшов до ”Металіста”

У збірній України може з"явитися перший футболіст, який народився за межами території колишнього Радянського Союзу. Бажання виступати у вітчизняній національній команді висловив атакувальний півзахисник харківського "Металіста" Марко Девіч, 24 роки. Він народився в Белграді, але пропозиції виступати за збірну Сербії так і не дочекався.

— Якщо Олексій Михайличенко (головний тренер збірної України. — "ГПУ") запросить мене, погоджуся, — стверджує Девіч.

Михайличенко ситуацію з можливим залученням Девіча не коментує. Натомість президент Національної федерації футболу України Григорій Суркіс зазначив, що процес натуралізації виконавця може розпочатися лише через бажання головного тренера й буде нелегким.

У Девіча немає українського коріння. Він не одружений з нашою співвітчизницею. Ці два фактори спростили б отримання футболістом українського громадянства. Крім того, щоб мати український паспорт, Девічу потрібно відмовитися від сербського. Є й інша проблема: уродженець іншої країни може розраховувати на українське громадянство, якщо мешкає в нашій державі не менш як п"ять років. Девіч проживає в Україні тільки 3,5.

— Я знаю, що представники тренерського штабу збірної України приїздили переглядати Девіча (на останньому матчі "Металіст" — "Дніпро" був присутній Михайличенко. — "ГПУ"), — розповідає "ГПУ" наставник "Металіста" Мирон Маркевич, 57 років. — Думаю, у ньому зацікавлені. Технічно обдарований футболіст, у грі головою не найгірший в Україні, чітко читає розвиток атаки. Класичний другий форвард. Чи міг би він замінити Вороніна, який виконує схожі функції в національній команді? Це запитання не до мене. Слабкі сторони Марко? "Одноногість" — ліва в нього працює на полі гірше, ніж права.

Дотепер за збірну України виступали чимало уродженців Росії та білорус Артем Мілевський. 2002 року готовність зіграти у вітчизняній національній команді висловили чотири аргентинці, які мали українське коріння — Дієго Климович, Хуліан Кмет, Патріціо Кампс та Свен Чатрук. Але українці ними не зацікавилися.



Результати повторних чвертьфінальних матчів Кубка УЄФА

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — 0:1 (перший матч — 4:1)
"Гетафе "(Мадрид, Іспанія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 3:3 (1:1)
ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — "Фіорентина" (Флоренція, Італія) — 0:2 (1:1)
"Спортінґ" (Лісабон, Португалія) — "Рейнджерс" (ґлазґо, Шотландія) — 0:2 (0:0)

1/2 фіналу
"Баварія" — "Зеніт"
"Рейнджерс" — "Фіорентина"
Перші матчі відбудуться у четвер, 24 квітня, на полях команд, указаних першими. Повторні — 1 травня.
Зараз ви читаєте новину «Серб Марко Девіч хоче грати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі