понеділок, 28 січня 2008 15:56

Шарапова виграла чемпіонат Австралії

У Мельбурні завершився відкритий чемпіонат Австралії з тенісу — перший турнір року в категорії "Великий шолом". До нього входять чотири найпрестижніші тенісні змагання.

У жіночому одиночному змаганні перемогла 20-річна росіянка Марія Шарапова. У фіналі вона здолала сербку Ану Іванович — 7:5, 6:3. Серед чоловіків тріумфував серб Новак Джокович, 20 років. У вирішальному поєдинку він виграв у француза Цонґу — 4:6, 6:4, 6:3, 7:6.

На шляху до перемоги і Шарапова, і Джокович обіграли лідерів світового рейтингу Жюстін Енен та Роджера Федерера відповідно. За підсумками турніру росіянка збагатилася на $1 млн, серб — на $1,2 млн.

У жіночому парному розряді перемогли українки — сестри Катерина та Олена Бондаренки. Із 2-го по 3 лютого вони гратимуть за Україну проти Бельгії на Кубку Федерації. Поєдинок відбудеться у харківському палаці спорту "Локомотив". Не виключено, що за команду гостей вийде на корт перша ракетка світу Жюстін Енен.

Зараз ви читаєте новину «Шарапова виграла чемпіонат Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі