понеділок, 07 травня 2007 16:45

Шанувальниця подарувала Дем"яненкові квітку

Уболівальникам, які минулої суботи прийшли на матч "Динамо"—"Дніпро" і заповнили шістнадцятисячну динамівську арену вщерть, довелося пройти кілька кордонів охорони. На першому з них наявність квитків не перевіряли, міліціонери просили тільки відкрити сумки. Якщо бачили в них навіть пластикову пляшку з мінеральною водою, далі не пускали.

— У нас закон такой, понимаете? — відповідали на запитання фанатів.

Близько 500 чоловік приїхало з Дніпропетровська. У день матчу їх привезли на замовлених клубом автобусах.

— Десять часов были в дороге, — розповідає 20-річний Вадим Фешко, студент юридичного факультету Дніпропетровського університету. — Хорошо хоть не жарко в автобусе. Пивом запаслись, бутербродами.

Шанувальників "Дніпра" розмістили поблизу київських. Ризику не було жодного: фанати дніпропетровців, які два тижні тому вчинили бійку в Донецьку з прихильниками "Шахтаря", синхронно перегукуються з уболівальниками "Динамо".

Наставник киян Анатолій Дем"яненко на хід подій реагує емоційно. Коли Канкава грубо грає проти Гусіна, Дем"яненко вискакує на поле і щось кричить арбітрові Подушкіну. Той вилучає Канкаву з поля.

— Вилучення Канкави стало вирішальним моментом матчу, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Наставник дніпрян Олег Протасов грає за схемою 3–5–2 з двома лінійними. Центральний плацдарм максимально насичений, і така втрата опорного просто неприпустима. Протасов зреагував звично, випустив замість нападаючого Самодіна ще одного півзахисника Шелаєва, але, по-перше, активність попереду в "Дніпра" зникла, по-друге, руки в оборонців "Динамо" були розв"язані. Не сумнівався, що "Динамо" дотисне опонента у другому таймі — фізично кияни підготовлені непогано. І другі тайми, що довів попередній матч киян у Сімферополі, їм удаються краще.

Дівчата все що завгодно можуть пронести у спідньому

На початку другого тайму рахунок відкриває Несмачний. Невдовзі після цього динамівські фанати запалили на трибуні фаєр. Правоохоронці під свист трибун почали скручувати руки уболівальникам.

— Міліція припустилася помилки, — каже колишній захисник київського "Динамо", полковник міліції Стефан Решко, 60 років. — Фаєри проносити на трибуни заборонено. Значить, щось недогледіли. Правда, дівчата все що завгодно можуть пронести у спідньому, ми ж маємо право тільки на поверховий обшук. Взагалі має бути так: помітив фаєр — попроси зі стадіону.

У підсумку "Динамо" перемогло — 2:0. Наставник дніпрян Олег Протасов на післяматчевій прес-конференції заявив, що гру зламало вилучення Канкави.

— Серйозно оштрафую футболіста, — пообіцяв.

Його колега Анатолій Дем"яненко причин емоційної поведінки під час поєдинку розкривати не став.

— Це залишиться при мені, — заявив.

Потім усміхнувся, прийнявши квітку, яку передала йому одна з прихильниць.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс одразу після фінального свистка спустився з віп-ложі до роздягальні. Леонід Кучма стадіон залишив одразу на чорному "мерседесі". А Леонід Кравчук зізнався журналістам, що чекав від матчу більшого.

— Краще б "Динамо" перемогло — 3:1. Але й так непогано, — сказав.

Зараз ви читаєте новину «Шанувальниця подарувала Дем"яненкові квітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі