четвер, 22 липня 2021 12:40

Шанси на "золото" Олімпіади має легкоатлетка Ярослава Магучіх

Сподіваємося також на плавця Михайла Романчука

З 23 липня по 8 серпня в японському Токіо відбудуться 32-гі літні Олімпійські ігри. Україну представлятимуть 158 спортсменів. З'ясовуємо, хто з них має шанси на медаль.

Головна надія — стрибунка у висоту 19-річна Ярослава Магучіх. Цей сезон для неї складається вдало. У лютому встановила рекорд України в приміщеннях — 206 см. Відтоді виграла кілька престижних стартів. Щоразу стрибала вище за 200 см. Востаннє — півтора тижні тому в Таллінні. Кожну висоту Ярослава брала з першої спроби, зупинившись на позначці 200 см. Ставши переможницею, припинила стрибки, щоби поберегти сили й емоції на Олімпіаду. Основна суперниця в Токіо — росіянка 28-річна Марія Ласіцкене. На чемпіонаті світу-2019 обидві стрибнули на 204 см. Ласіцкене віддали перше місце за меншою кількістю спроб.

Боксера Олександра Хижняка визнали найкращим на чемпіонаті світу-2017

Шанси на золоту медаль має плавець Михайло Романчук, 24 роки. Він — чемпіон Європи, віцечемпіон світу на дистанціях 800 та 1500 м. Основний суперник — олімпійський чемпіон Грегоріо Палтріньєрі з Італії.

31-річна Ольга Харлан може повторити успіх 2008 року, коли вперше стала олімпійською чемпіонкою з фехтування на шаблях. 2012-го виборола бронзову медаль, а 2016 року — "срібло" й "бронзу". Ольга — шестиразова чемпіонка світу.

Дзюдоїстка Дар'я Білодід, 20 років, уже дворазова чемпіонка світу й чемпіонка Європи. Основна конкурентка — японка Фуну Тонакі.

26-річна Марина Бех-Романчук — чемпіонка Європи та срібна призерка чемпіонату світу-2019 зі стрибків у довжину. Її найкращий результат — 6,92 м. Основна суперниця — німкеня Маланка Міхамбо.

Автор: ФОТО З САЙТА GettyImages. COM
  Стрибунка у висоту Яро­слава Магучіх (на фото) візьме участь у літніх Олімпійських іграх у японському Токіо. Українська легкоатлетка заявила, що прагне стрибнути на 205–207 сантиметрів. Досі олімпійський рекорд — 205 сантиметрів та світовий — 209 сантиметрів належать болгарці Стефці Костадіновій. Обидва встановлені наприкінці минулого століття
Стрибунка у висоту Яро­слава Магучіх (на фото) візьме участь у літніх Олімпійських іграх у японському Токіо. Українська легкоатлетка заявила, що прагне стрибнути на 205–207 сантиметрів. Досі олімпійський рекорд — 205 сантиметрів та світовий — 209 сантиметрів належать болгарці Стефці Костадіновій. Обидва встановлені наприкінці минулого століття

Спробує поборотися за нагороду борець класичного стилю 30-річний Жан Беленюк. П'ять років тому він зупинився за крок від "золота", програвши у фіналі. Останнім часом Беленюк пішов у політику, ставши народним депутатом. Але спорт, за його словами, не закинув.

Може тріумфувати й важкоатлетка 20-річна Каміла Конотоп. Цьогоріч у Москві вона стала чемпіонкою Європи.

Стрибун у воду 15-річний Олексій Середа ще у 13 років став чемпіоном Європи в Києві. 2021-го повторив свій успіх у Будапешті, відсвяткувавши перемогу в змішаних парах.

Медаль Україні можуть принести стрільці — олімпійська чемпіонка Афін 36-річна Олена Костевич і срібний призер останньої Олімпіади 29-річний Сергій Куліш.

У боксерській команді наш лідер — 26-річний Олександр Хижняк, чемпіон світу-2017, найкращий спортсмен турніру. Два роки тому змагання пропустив, бо їх проводили в Росії.

Зате у квітні цьогоріч туди поїхав важкоатлет Дмитро Чумак, 31 рік, і виграв чемпіонат Європи.

На Олімпіаді-2016 Україна виборола 11 медалей: дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові.

3,6 мільйона гривень отримають від держави українські спортсмени, які виграють "золото" Олімпіади. За друге місце — 2,4 млн, "бронзу" оцінили у 1,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Шанси на "золото" Олімпіади має легкоатлетка Ярослава Магучіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі