четвер, 04 листопада 2010 06:15

"Сампдорія" втрачає Кассано

Автор: фото з сайта www.daily.com.ua.
  Антоніо Кассано не грав на Кубку світу
Антоніо Кассано не грав на Кубку світу

Сьогодні харківський "Металіст" проведе виїзний матч четвертого туру групового турніру Ліги Європи. В італійській Генуї, на 30-тисячному стадіоні "Луїджі Ферраріс", підопічні Мирона Маркевича зіграють з італійською "Сампдорією". Поєдинок розпочнеться о 22.05 за київським часом. Головний суддя — іспанець Тейшейра Вітієнтес. Пряма трансляція на ТРК "Футбол".

Два тижні тому "Металіст" переміг італійців у Харкові — 2:1. Відтоді генуезький клуб здобув чотири очки у виїзних матчах чемпіонату Італії. Спочатку у Мілані "Самп" зіграв унічию проти "Інтера" (1:1), а минулої неділі суперник "Металіста" переміг у Чезені — 1:0.

Після дев'яти турів підопічні Доменіко Ді Карло посідають шосте місце в чемпіонаті Італії. Але останнім часом увагу привертають не результати команди, а конфлікт нападаючого "Самп" Антоніо Кассано з президентом клубу Ріккардо Ґарроне.

Кассано, головна зірка генуезького клубу, отримує у "Сампдорії" найбільшу зарплатню — 2, 8 млн євро на рік. Термін його угоди закінчується 2013-го. Ґарроне запропонував 28-річному нападаючому продовжити угоду, скоротивши його заробіток удвічі. Той не стерпів такого ставлення, проігнорував офіційну командну вечірку. Ґарроне він назвав лайном, а своїх одноклубників — Полі, Пацціні та Луккіні, які були присутні при сварці, — дуполизами.

Реакція президента клубу була несподіваною. Зрозуміло, що пропустити повз вуха ці слова він не міг, але той зайшов дуже далеко. Він звернувся до керівництва Ліги Кальчо — аналог української прем'єр-ліги — з вимогою негайно анулювати контракт Кассано. Гравець тоді ставав би вільним агентом і будь-коли міг безкоштовно приєднатися до іншого клубу.

Наступного дня після сварки темпераментний футболіст охолов. Кассано публічно вибачився перед Ґарроне та гравцям команди. Пояснив свій вибух психологічною неврівноваженістю, викликаною тим, що дружина чекає на дитину. Тому, мовляв, і проігнорував командну вечерю — треба більше часу проводити з коханою.

"Сампдорія" вирішила не відповідати на його вибачення. Навряд чи тренера Доменіко Ді Карло тішитиме відхід Антоніо, але його думкою ніхто не цікавитиметься.

Навряд чи Кассано захоче від'їжджати з Апеннінського півострова. На гравця збірної Італії претендують три гранди італійського футболу — "Інтер", "Мілан" та "Ювентус".

Шанси обох міланських команд не значні. За Антоніо не треба нічого платити, але "Інтер" веде досить ощадливо політику зарплат, та й гравців на фланг атаки, де найкраще себе проявляє Кассано, у нього достатньо — Пандєв, Біабіані, Коутіньйо, Обі, Мансіні. "Мілану" треба посилювати захисну ланку, а не атакувальну.

Тому, найімовірніше, футболіст опиниться в "Ювентусі". Є три логічні пояснення цьому. Перше: клуб робить ставку на італійців. Друге: атака — найпроблемніше місце "Старої Синьйори". Третє: у "Ювентусі" працюють генеральний директор Джузеппе Маротта та головний тренер Луїджі Дель Нері, давні знайомі Кассано по "Сампдорії". Якраз в Турині форвард може на 100% реалізувати свій потенціал.

Зараз ви читаєте новину «"Сампдорія" втрачає Кассано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі