четвер, 30 серпня 2007 17:41

"Шахтареві" допоміг пенальті

Автор: фото: Валерій БІЛОКРИЛ
  Голкіпер ”Зальцбурґа” Тімо Охс пропустив від ”Шахтаря” три м’ячі
Голкіпер ”Зальцбурґа” Тімо Охс пропустив від ”Шахтаря” три м’ячі

Учетверте в історії київське "Динамо" та донецький "Шахтар" вийшли до групового турніру Ліги чемпіонів. Минулої середи "гірники" перемогли вдома австрійський "Зальцбурґ" — 3:1, а динамівці на своєму полі обіграли боснійське "Сараєво" — 3:0.

— "Шахтар" зіграв так, як очікувалося, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Нинішній стан оборони "гірників" не дозволяє їм зберігати ворота "сухими" навіть у матчах чемпіонату України. Що вже й казати про Лігу чемпіонів? Чигринський нині у стартовому складі тільки тому, що немає рівноцінної заміни. Донеччанам треба виходити на трансферний ринок і вирішувати проблему центрального захисника.

Завдяки чому "Шахтареві" вдалося переламати хід матчу?

— Донеччани, маючи проблеми із захистом, водночас володіють дуже потужною атакувальною ланкою. Не сумнівався, що довго поразку вони не переживатимуть і одразу штурмуватимуть ворота "Зальцбурґа". Фланги непогано працювали з Срною та Рацем, м"яч швидко контролювали й передавали. Але погано, що вже на початку матчу, навіть за рахунку 1:1, "гірники" дозволили на якийсь час втягнути себе в обопільну гостру гру — на користь "Зальцбурґа". Лише потім вона "заспокоїлася". Щоб цього не траплялося, треба збалансувати склад середньої лінії, випускати більше опорників. У середині другого тайму Луческу навіть зняв з гри єдиного з них — Левандовського. Однак швидко зрозумів свою помилку, випустивши на поле Дуляя.

Чигринський грає, бо немає рівноцінної заміни

У другому таймі "гірники" забили два м"ячі. Це означає, що тоді вони зіграли сильніше, ніж до перерви?

— Не сказав би. Після перерви Донецьк не міг не нервувати, бо час спливав. Допоміг пенальті, який побачив тільки суддя. Щоправда, ще в першому таймі арбітр мав давати одинадцятиметровий у ворота гостей. Після гола Кастільо вже грали на емоціях.

Як "Зальцбурґ"?

— Нічого особливого, але організований добре. Відчувається робота Трапаттоні.

Успіх "Динамо" Саленко коментує коротко:

— Динамівці зробили те, що мали. "Сараєво" — дуже слабкий опонент, який і так уже стрибнув вище голови.

Жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів відбулося 30 серпня, у четвер, після підписання номера до друку.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" допоміг пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі