неділя, 11 березня 2007 15:53

"Шахтар" зіграв унічию з "Севільєю"

Донецький "Шахтар" зіграв унічию 2:2 виїзний матч 1/8 фіналу Кубка УЄФА проти іспанської "Севільї". Повторний поєдинок відбудеться у Донецьку 15 березня. Чемпіонові України достатньо буде зіграти 0:0 або 1:1, щоб вийти до чвертьфіналу.

Торік "Севілья" виграла Кубок УЄФА. Нині вона бореться за звання чемпіона Іспанії (цей титул команда здобувала тільки раз, 1946 року) з "Барселоною" та "Реалом", які цього сезону уже зійшли з євроарени. Перемога у чемпіонаті для "Севільї" набагато важливіша, ніж іще один тріумф у Кубку УЄФА, тому наставник команди Хуанде Рамос випускає в матчах єврокубків полегшений склад.

Проти "Шахтаря" не зіграв основний форвард іспанців Фредерік Кануте, не було бразильського півзахисника Ренате, а його співвітчизник Луїш Фабіано вийшов тільки на заміну. "Шахтар" діяв без трьох дискваліфікованих гравців — захисника Кучера, півзахисника Левандовського та нападаючого Марики. Їх замінили Хюбшман, Дуляй та Бєлік відповідно. Замість травмованого Раца на лівий фланг оборони вирушив Шевчук. На місці Тимощука, який залишив "Шахтар", зіграв опорний півзахисник Матузалем. Він став і капітаном команди.

Три голи з чотирьох у Севільї були забиті з пенальті

Матч не транслювали по телебаченню. Прес-служба "Шахтаря" повідомляє, що він розпочався з атак "Севільї". Активним був росіянин Кержаков. Саме він на сьомій хвилині влетів зліва у карний майданчик суперника і був збитий голкіпером гірників Шустом. Пенальті реалізував Луїс Марті.

Після цього "Шахтар" вирівняв гру. Удався до контрвипадів, які завершувалися фолами з боку іспанців. Гості зрівняли рахунок після кутового. Виконав його Матузалем, м"яч заметався у карному "Севільї" та відскочив до захисника гірників чеха Хюбшмана. Той забив.

У другому таймі господарі прискорилися, але чемпіон України грамотно захищався й давав відсіч контрударами. Під час одного з них бразилець Даніель Алвес збив Бєліка, і Матузалем з пенальті вивів гостей уперед. Останній гол у цьому матчі теж був забитий із одинадцятиметрового. Мареска впав у володіннях Шуста і сам же виконав вирок арбітра. Тож три голи з чотирьох у Севільї були забиті з пенальті.

— До матчу я б погодився на такий результат, — заявив після поєдинку наставник гірників Мірча Луческу, 61 рік. — Зараз я ним незадоволений. Ми добре організували гру, нейтралізували Алвеса та Наваса, вдало проводили контратаки. Під кінець матчу господарі почали випрошувати пенальті. Шкода, що арбітр таки не витримав. До того ж несправедливо дав попередження Матузалему.

До Севільї з "Шахтарем" літав хорватський голкіпер клубу Стіпе Плетикоса, 28 років. Це було його останнє відрядження з гірниками. В Іспанії чемпіон України продав Плетикосу московському "Спартаку". Контракт підписаний на три роки, сума трансферу склала 3 млн євро. Плетикоса перейшов до "Шахтаря" влітку 2003-го. Він грав на Кубках світу 2002 та 2006 років, учасник Євро-2004.

Раніше з "Шахтаря" до "Спартака" перейшов інший голкіпер — поляк Войцех Ковалевський.




Результати перших матчів 1/8 фіналу КубкА УЄФА

8 березня (четвер)

"Cевілья" (Іспанія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 2:2 (1:1).

Севілья. "Рамон Санчес Пісхуан". 30 000 глядачів (уміщує 45500). 12 градусів.

Суддя: В. Кошшої (Угорщина).

"Севілья": Палоп, Даніель Алвес, Наварро, Ескюде, Марті (Луїш Фабіано, 57), Дуда, Поульсен, Навас (Мареска, 67), Пуерта, Альфаро (Коррейя, 46), Кержаков.

Тренер: Хуанде Рамос

"Шахтар": Шуст, Срна, Чигринський, Хюбшман, Шевчук, Дуляй, Матузалем, Фернандінью (Полянський, 89), Елану (Жадсон, 68), Бєлік (Гай, 75), Брандау.

Тренер: Мірча Луческу (Румунія).

Голи: Марті (8, з пенальті), Хюбpшман (19), Матузалем (60, з пенальті), Мареска (88, з пенальті).

Попередження: Навас (17), Дуляй (21), Марті (36), Брандау (40), Матузалем (51), Срна (51), Луїш Фабіано (69).


"Ланс" (Франція) — "Байер" (Німеччина) — 2:1

"Маккабі" (Хайфа, Ізраїль) — "Еспаньйол" (Барселона, Іспанія) — 0:0

"Ньюкасл" (Англія) — АЗ (Алкмаар, Нідерланди) — 4:2

"Сельта" (Віго, Іспанія) — "Вердер" (Бремен, Німеччина) — 0:1

ПСЖ (Париж, Франція) — "Бенфіка" (Лісабон, Португалія) — 2:1

"Рейнджерс" (Глазго, Шотландія) —"Осасуна" (Памплона, Іспанія) — 1:1

"Брага" (Португалія) — "Тоттенхем" (Лондон, Англія) — 2:3




Результати повторних матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

7 березня (середа)

"Мілан" (Італія) — "Селтік" (Глазго, Шотландія) — 1:0 (перший матч — 0:0)

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Реал" (Мадрид, Іспанія) — 2:1 (2:3)

"Арсенал" (Лондон, Англія) — ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — 1:1 (0:1)

"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Лілль" (Франція) — 1:0 (1:0)


1/4 фіналу

3 квітня (вівторок)

"Мілан" (Італія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — "Ліверпуль" (Англія)

Повторні матчі — 11 квітня (середа)

4 квітня (середа)

"Рома" (Рим, Італія) — "Манчестер Юнайтед" (Англія)

"Челсі" (Лондон, Англія) — "Валенсія" (Іспанія)

Повторні матчі — 10 квітня (вівторок)


1/2 фіналу

24 квітня (вівторок)

1. "Челсі"/"Валенсія" — ПСВ/"Ліверпуль"

повторний матч — 2 травня (середа)

25 квітня (середа)

2."Рома"/"Манчестер Юнайтед" — "Мілан"/"Баварія"

повторний матч — 1 травня (вівторок)


Фінальний матч відбудеться 23 травня в Афінах. Номінальним господарем у ньому вважатиметься переможець другого півфіналу.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зіграв унічию з "Севільєю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі