вівторок, 27 листопада 2007 14:24

"Шахтар" влаштує й нічия

"Шахтар" влаштує й нічия

Сьогодні донецький "Шахтар" проведе матч п"ятого туру групового турніру Ліги чемпіонів.

У шотландському місті Ґлазґо підопічні Мірчі Луческу зіграють із "Селтіком". Поєдинок розпочнеться о 21.45 за київським часом і транслюватиметься у прямому ефірі на ТРК "Україна". Арбітр — 42-річний француз Бертран Лаєк. Із "Шахтарем" він зустрічався тричі. Улітку 2003-го гірники перемогли в Донецьку молдовський "Шериф" (2:0) у кваліфікації Ліги чемпіонів, через півтора року також удома поступилися нідерландському АЗ у 1/8 фіналу Кубка УЄФА (1:3). Минулої осені Лаєк судив римську зустріч групового турніру Ліги чемпіонів. "Рома" тоді перемогла "Шахтар" — 4:0.

Поєдинок у Ґлазґо стане ключовим у боротьбі за вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Нині обидві команди мають по шість очок і ділять другу та третю сходинки в турнірній таблиці. Лідирує італійський "Мілан" — дев"ять очок, а замикає квартет команд португальська "Бенфіка" з трьома пунктами. Щоб увійти до плей-офф Ліги чемпіонів, куди українські клуби не пробивалися з 1999-го, "Шахтареві" треба щонайменше не програти у Ґлазґо. Якщо сьогодні буде зафіксована нічия, гірники у випадку домашньої перемоги над "Бенфікою" 4 грудня вперше вийдуть із групи Ліги чемпіонів. Якщо "Шахтар" переможе "Селтік", то забезпечить собі місце у плей-офф уже сьогодні. Якщо виграє "Селтік" у один м"яч, то шанси "Шахтаря" на вихід стануть мінімальними. Тоді гірникам слід сподіватися на "Мілан", який у випадку непрограшу сьогодні "Бенфіці" забезпечить місце у плей-офф, і буде немотивованим на домашній матч проти "Селтіка" 4 грудня. Якщо "Шахтар" програє шотландцям два-три м"ячі і при цьому не заб"є, шанси на місце у 1/8 фіналу команда Луческу втратить остаточно.

Гірникам сьогодні не зможе допомогти дискваліфікований півзахисник Фернандінью. Атакувального хавбека замінить або його співвітчизник Вілліан, який має схожі ігрові характеристики, або, що ймовірніше, опорник Дуляй.

У "Селтіка" можуть пропустити зустріч основний голкіпер Боруц та півзахисник Хартлі. Вони мають травми.

Упродовж останніх двох сезонів чемпіон Шотландії виграв усі п"ять матчів групового турніру Ліги чемпіонів на своєму 60-тисячному "Селтік Парк". "Шахтар" виїзні поєдинки проводить невдало: дев"ять поразок, зокрема від "Селтіка" (0:1) 2004-го, одна нічия, та перемога, здобута на початку жовтня над "Бенфікою".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" влаштує й нічия». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі