четвер, 04 жовтня 2007 18:34

"Шахтар" виграє завдяки роботі Луческу

Автор: фото: REUTERS/Nacho Doce
  Щойно Жадсон (у центрі) забив вирішальний м’яч. Його вітають Брандау (ліворуч) та Крістіано Лукареллі
Щойно Жадсон (у центрі) забив вирішальний м’яч. Його вітають Брандау (ліворуч) та Крістіано Лукареллі

Поразка київського "Динамо" від португальського "Спортінґа" перетворила чемпіона України на аутсайдера у групі Ліги чемпіонів. Перша ж виїзна перемога у турнірі донецького "Шахтаря" дає гірникам непогані шанси на вихід до плей-офф Ліги чемпіонів.

Торік у Лізі чемпіонів "Шахтар" набрав одне очко у двох стартових матчах. Нинішнього сезону — шість.

Чим пояснити прогрес донеччан — кращим добором футболістів, роботою тренера чи тим, що суперники стали слабшими? — запитую в колишнього тренера збірної України Анатолія Конькова, 58 років.

— Утративши Тимощука, Елано та Матузалема, кращим по кадрах "Шахтар" не міг стати за визначенням. Думаю, це прогрес Луческу. Він конвертував непогану якість гри в результат. "Шахтар" не просто уміло комбінує, а й завершує атаки. Щоправда, не завжди логічно, як у Лісабоні, коли "Бенфіка" могла пропустити не один м"яч. Але команда Луческу тримає темп і може тактично перебудовуватися по ходу матчу. Єдина проблема — оборона. Організація гри в захисті нестабільна, присутній сумбур.

Хто головний суперник "Шахтаря" у групі?

Єдина проблема "Шахтаря" — оборона

— У "Мілана" та "Селтіка" рівні шанси з "Шахтарем". У нинішньому стані гірники реально можуть потягатися з "Міланом". Тим більше клубний чемпіон Європи нині не в формі.

Що сталося з "Динамо"?

— Вважаю, що корінь проблем "Динамо" — організація внутрішньоклубної роботи. Коли їх вирішать, тоді й буде результат. А поки що "Динамо" стає нецікавим для уболівальників.

Турнірна ситуація у групі "D", де виступає "Шахтар", може змінитися. Наприкінці поєдинку "Селтік" — "Мілан" на поле вибіг уболівальник "Селтіка" й легко поплескав по шиї голкіпера "Мілана"  Діда. Той упав, на ношах залишив поле й був замінений. Керівництво "Мілана" не подало протесту на результат матчу й не вимагало зарахувати суперникові технічну поразку. Але європейська футбольна федерація (УЄФА) з власної ініціативи почала розслідування інциденту.

Найімовірніше, УЄФА оштрафує "Селтік" і дискваліфікує його вболівальників. Також можливий інший варіант розв"язання суперечки — клубу зарахують поразку.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виграє завдяки роботі Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі