пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

"Шахтар" пропустив два м"ячі за п"ять хвилин

Автор: фото: reuters/gleb garanich
  Ліонель Мессі (№10) двічі забив ”Шахтареві”. Останній гол аргентинець провів, прорвавшись правим флангом оборони ”Шахтаря”, за який відповідав Даріо Срна (на задньому плані)
Ліонель Мессі (№10) двічі забив ”Шахтареві”. Останній гол аргентинець провів, прорвавшись правим флангом оборони ”Шахтаря”, за який відповідав Даріо Срна (на задньому плані)

Донецький "Шахтар" програв удома іспанській "Барселоні" — 1:2, пропустивши обидва голи за останні п"ять хвилин зустрічі.

— Мені боляче та соромно за "Шахтар", — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — "Барселона" — велика команда. У будь-якій ситуації боротиметься до кінця. Так, коли "Шахтар" вибив м"яча, щоб надали допомогу Селезньову, він міг розраховувати на те, що суперник по-джентльменськи поверне предмет суперечки. Але ціна навіть нічиєї була для "Барселони" надто високою. Ви бачили, як іспанці раділи. "Барселона", можливо, зіграла не зовсім етично, зате професійно. П"ятова в першому пропущеному м"ячі звинувачувати можна. Він неправильно його ловив. Треба було грудьми підстрахуватися. Тим більше простріл Бояна Кркіча був жорстким. Але чому голкіпера ніхто із захисників не підстрахував? Власне, рівень гри в обороні "Шахтаря" нині не дозволяє сподіватися на те, що команда не пропустить. Навіть коли до закінчення матчу лічені секунди.

Київське "Динамо" поки що не програє у Лізі чемпіонів нинішнього сезону. У вівторок підлеглі Юрія Сьоміна зіграли внічию у Стамбулі з місцевим "Фенербахче" — 0:0.

— Результат абсолютно по грі, — каже "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — Палич (Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо". — "ГПУ") вирішив не ризикувати і вийшов на матч із одним форвардом. Суперзавдань у Лізі перед Сьоміним не стоїть, але ганьба останніх двох років ще свіжа у пам"яті. Тому поки що головне — не програти і довести свою конкурентоздатність. До того ж це був лише другий тур, ситуація не вимагала від "Динамо" будь-що перемагати. Думаю, якби у 5–6-му турі влаштовувала лише перемога, тренер  випустив би більш агресивний склад.

— Як зіграв голкіпер "Динамо" Богуш?

— Нормально. Нервував трохи, але це природно — чужий стадіон, ворожі уболівальники. Встигав підстраховувати партнерів. Та й Михалик практично не помилявся, тому, крім штурму на початку другого тайму, "Фенербахче" в атаці нічим не запам"ятався. Наші, правда, також не вразили: Шацьких уже давно не грав у матчах такого рівня, Бангура самотужки  складно було прорватися до воріт суперника, а Єременко та Гіоане не могли з"ясувати, на якій позиції їм краще грати, і часто помилялися при передачах. Тому належної моці та різкої контратакувальної гри у "Динамо" не було. Проте результат задовільний. Думаю, буде непогано, якщо команда вивезе очко з "Порту".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" пропустив два м"ячі за п"ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі