пʼятниця, 18 лютого 2011 09:08

"Шахтар" переміг у Римі

Автор: фото: REUTERS /Giampiero Sposito
  Капітан італійської ”Роми” Франческо Тотті (ліворуч) втрачає м’яч у боротьбі з чеським легіонером донецького ”Шахтаря” Томашом Гюбшманом у домашньому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Капітан італійської ”Роми” Франческо Тотті (ліворуч) втрачає м’яч у боротьбі з чеським легіонером донецького ”Шахтаря” Томашом Гюбшманом у домашньому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

У середу донецький "Шахтар" уперше грав у плей-офф Ліги чемпіонів. "Гірники" на виїзді перемогли римську "Рому" — 3:2. Переможця протистояння 1/8 фіналу турніру команди визначать 8 березня у Донецьку.

— Початок гри вийшов нервозним. "Рома" пішла вперед великими силами і відкрила рахунок, — коментує матч для "ГПУ" захисник "Шахтаря" 19-річний Сергій Кривцов. Він не потрапив до заявки на римський матч. — Наші зуміли швидко забити у відповідь. М'яч став переломним у поєдинку. Далі допомогла помилка норвежця Ріїсе, після якої Луїс Адріано забив утретє. Думаю, рахунок у Римі — дуже хороший результат. Тепер налаштовуємося на домашній матч. У нас більше шансів перемогти, ніж у римлян.

Стартовий склад "Роми" не здивував. Команда діяла за схемою 1-4-1-2-1-2. Тотті показав, що м'яч наче прив'язаний до його ноги. Кілька разів пасував п'ятками. Думаю, Раньєрі пішов на поступки вболівальникам "Роми" і випустив їхнього улюбленця у старті.

"Шахтар" зіграв звичною тактикою: 1-4-2-3-1. Ролі опорних півзахисників виконали Томаш Гюбшман і Генріх Мхітарян. Останній  діяв на незвичній для себе позиції, трохи нервував, але потім кілька разів рятував команду, вміло діяв у відборі.

Матч із "Ромою" став першим офіційним для "гірників" після зимової паузи. У товариських поєдинках інші настрій і мотивація. У цьому компоненті римляни нас переважали. Але "Шахтар" відбігав два тайми, показав, що з фізичною підготовкою все гаразд.

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі

"Рома" (Рим, Італія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 2:3 (1:3)

16 лютого. Рим. Стадіон "Стадіо олімпіко". 41 тис. глядачів, розрахований на 72 700. +11°С.

Суддя: Олегаріу Бенкеренса, Португалія

"Рома": Доні, Н. Бурдіссо, Мексес, Кассетті, Ріїсе (Кастелліні, 46), Таддеї, де Россі, Перротта, Тотті, Вучинич (Борріелло, 69), Менез.

Тренер: Клаудіо Раньєрі (Італія)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ракицький, Чигринський, Рац, Гюбшман, Жадсон (Тейшейра, 85), Мхітарян (Віценець, 78), Вілліан, Дуґлас Коста (Едуардо, 68), Луїс Адріано.

Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

Голи: Перротта (28), Жадсон (29), Дуґлас Коста (36), Луїс Адріано (41), Менез (61)

"Мілан" (Італія) — "Тоттенхем" (Лондон, Англія) — 0:1

"Валенсія" (Іспанія) — "Шальке" (Ґельзенкірхен, Німеччина) — 1:1

"Арсенал" (Лондон, Англія) — "Барселона" (Іспанія) — 2:1

22 лютого, вівторок

"Ліон" (Франція) — "Реал" (Мадрид, Іспанія)

"Копенгаген" (Данія) — "Челсі" (Лондон, Англія)

23 лютого, середа

"Інтер" (Мілан, Італія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

"Марсель" (Франція) — "Манчестер Юнайтед" (Англія)

Матчі-відповіді

8 березня, вівторок

"Шахтар" — "Рома"

"Барселона" — "Арсенал"

9 березня, середа

"Тоттенхем" — "Мілан"

"Шальке" — "Валенсія"

15 березня, вівторок

"Манчестер Юнайтед" — "Марсель"

"Баварія" — "Інтер"

16 березня, середа

"Челсі" — "Копенгаген"

"Реал" — "Ліон"

Рауль побив рекорд Ґерда Мюллера

Нападник німецького "Шальке" 34-річний Рауль забив свій 70-й м'яч у європейських клубних турнірах. Іспанець очолив список найкращих бомбардирів єврокубків.

Рауль зрівняв рахунок у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти іспанської "Валенсії" — 1:1. Він також повторив рекорд італійця Паоло Мальдіні за кількістю матчів зіграних у Лізі чемпіонів — 139.

— Ліга чемпіонів — особливий для мене турнір, — каже рекордсмен. — Мені приємно забивати в ньому голи. Головне, щоб вони приносили користь моїй команді.

Колишнє досягнення — 69 м'ячів — належало німцеві Ґерду Мюллеру.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг у Римі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі