вівторок, 05 жовтня 2010 06:00

"Шахтар" переміг "Динамо"

"Я повністю задоволений діями своєї команди. У першому таймі ми мали три-чотири 100-відсоткові моменти, але не реалізували їх. Хлопцям бракувало майстерності. На підготовку до матчу у нас був один день. Що можна було зробити за цей період? Тільки провести тактичне заняття і відновити команди", — каже 42-річний Олег Лужний.

Минулої п"ятниці після поразки молдовського "Шерифа" у Лізі Європи подав у відставку головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв. Лужного до зими призначили виконувачем обов"язків наставника команди. Перший матч фахівець провів минулої неділі у Донецьку. "Динамо" поступилося "Шахтареві" — 0:2. Тепер гірники випереджають киян на п"ять очок у турнірній таблиці. Третім іде "Дніпро", що відстає від "Динамо" на три очки.

У стартовому складі гостей не було Артема Мілевського. На вістрі атаки діяв Андрій Ярмоленко. Під ним — Андрій Шевченко, а ліворуч — Роман Зозуля.

"Шахтар" вийшов на поле з одним класичним опорником — Тарасом Степаненком. Функції розігруючого за відсутності травмованого Фернандіньйо розподілили Генріх Мхітарян та Жадсон.

Хід Лужного із центрфорвардом Андрієм Ярмоленком цілковито себе виправдав. Форвард рухався по всьому фронту атаки. І гострота наступу "Динамо" цілковито залежала від нього. При цьому у киян гальмували фланги. Зозуля зосередився на стримуванні Даріо Срни і попереду себе нічим не проявив. Крім того, йому доводилося страхувати Бадра Ель Кадудрі — марокканець окрім своєї тактичної безграмотності, ще й у передачах помилявся. Праворуч Олег Гусєв міг кілька разів закрити прострільні передачі, але сам індивідуальні проходи практично не здійснював.

Разом з Ярмоленком у гостей виокремлювався Михалик. Він встигав контролювати і свою зону, центр оборони, і страхувати фланги. Але головним досягненням "Динамо" до перерви став високий захист. Завдяки йому гірників атакували у момент прийому м"яча.  

"Шахтар" почав перехоплювати ініціативу гри ближче до перерви. Гірники стали успішнішими на підборах. А вихід Алекса Тейшейри замість травмованого Кости дозволив господарям налагодити контроль м"яча.

Другий тайм "Динамо" програло за рахунком, але не за фізичною готовністю. Трохи змінивши модель гри — на дії другим номером — кияни встигали за пересуваннями суперника, але у теперішньому складі команди достатньо гравців, які не готові грати у матчах такого рівня. Помилки гостей призвели до двох голів у їх ворота. Вихід Мілевського та перехід Ярмоленка на правий фланг атаки теж нічого не дав. Командна швидкість упала, а на лаві запасних "Динамо" не було гравця, здатного вплинути на ситуацію і вписатися у важку гру.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі