середа, 19 вересня 2007 14:45

"Шахтар" обіграв "Селтік"

Донецький "Шахтар" успішно стартував у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Минулого вівторка підопічні Мірчі Луческу перемогли вдома шотландський "Селтік" — 2:0. Остаточний рахунок матчу був установлений уже до 8-ї хвилини. Відзначилися нападаючі "Шахтаря" Брандау та Лукареллі.

— "Гірники" повністю переграли суперника, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років. — Важливим було те, що команда Мірчі Луческу почала пресингувати з перших хвилин зустрічі. Тобто "Шахтар" не поступився "Селтіку" в атлетизмі — хоча цей компонент завжди вважався козирем британців. А у технічному оснащенні — з Ілсінью, Фернандінью та Жадсоном — нинішній "Шахтар" виглядає навіть краще, ніж попередній варіант команди, де був Матузалем. "Шахтар" міг виграти ще переконливіше, але арбітр зафіксував офсайд у Брандау. А його не було.

Головний тренер "гірників" Мірча Луческу так пояснив свій вибір форвардів на матч:

— Брандау та Лукареллі мають більший досвід виступів на такому рівні. У Гладкого його немає, тому Олександр 20 хвилин мав спантеличений вигляд.

Дискваліфікованого капітана "гірників" Дмитра Чигринського замінив Томаш Хюбшманн.

— У мене немає претензій до оборонців, — каже Луческу. — Вони не програвали повітряної боротьби й чітко діяли на випередження.

"Шахтар" після цієї перемоги очолює групу "D". Друге місце посідає італійський "Мілан". Він на своєму полі переграв португальську "Бенфіку" — 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" обіграв "Селтік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі