четвер, 25 березня 2021 06:35

"Шахтар" недотренували

"Динамо" та "Шахтар" припинили боротьбу в Лізі Європи з футболу в 1/8 фіналу. Кияни програли іспанському "Вільярреалу", донеччани — італійській "Ромі".

— "Динамо" непогано виступило в євросезоні, — каже 67-річний Віталій Кварцяний, колишній тренер луцької "Волині". — Луческу вивів команду до групового турніру Ліги чемпіонів, пройшов до 1/16 Ліги Європи, вибив звідти бельгійський "Брюгге". Команда організована. Але її силами ще важко боротися з іспанськими командами. Це можливо хіба в майбутньому.

"Шахтар" натомість дезорганізований. Причому — давно, ще з контрольних матчів узимку. Колективної ідеї не видно, є набір певних індивідуальностей. Уся осінь і зима пройшли під гаслом: "Ми двічі обіграли "Реал" (у груповому турнірі Ліги чемпіонів "Шахтар" переміг найтитулованіший клуб Європи в Мадриді — 3:2, у Києві — 2:0. — ГПУ). Але я дивився той "Реал". Каземіро вийшов ніби ведмідь після сплячки. Доки Зідан зробив заміни та гравці прокинулися, гру вже зробили.

Взимку команда була недотренована. Такою й увійшла в сезон. Негаразди на футбольному полі спричинили негаразди всередині команди. Почали вилазити назовні конфлікти, про які раніше й подумати не могли. Криза в "Шахтарі лише поглиб­люється.

28 березня збірна України прийматиме Фінляндію, а 31 — Казахстан. Це матчі відбору на Кубок світу. На що ми можемо розраховувати?

— Фінляндія — "німецька" команда. Гравці мотивовані, дисципліновані, зіграні, голодні до перемог. Є особистості, як-от нападник Теему Пуккі. Гра з фінами буде не легша від гри з Францією (матч у Парижі закінчився сьогодні вночі. — ГПУ). Боротьба йтиме за кожен метр поля. На кожну нашу атаку фіни відповідатимуть своєю. Казахстан гірше виглядає в плані розкрученості гравців й гратиме від оборони. Тут гірша майстерність у футболістів, і це дає шанс реалізувати нашу перевагу в колективній швидкості. Важливо забити перший м'яч і змусити казахів відійти від плану на гру.

7 очок переваги над "Шахтарем" має київське "Динамо" після недільної поразки донеччан від "Львова" в чемпіонаті України. До кінця турніру залишається сім турів.

Футбол. Кубок світу-2022. Кваліфікаційний турнір

Другий тур

28 березня, неділя

Україна — Фінляндія.

21.45, тут і далі час — київський. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". ТБ: "Україна", текстова трансляція — gazeta.ua

Третій тур

31 березня, середа

Україна — Казахстан

21.45, тут і далі час — київський. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". ТБ: "Україна", текстова трансляція — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" недотренували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі