понеділок, 31 березня 2008 16:14

"Рубін" вийшов у лідери

Одноосібним лідером чемпіонату Росії став казанський "Рубін". Після трьох зіграних матчів у підопічних Курбана Бердиєва максимальна кількість очок — 9. Після перемог над "Локомотивом" і "Луч-Енергією" минулої неділі казанці виграли на виїзді в чемпіона країни пітерського "Зеніта" — 3:1. Гості програвали до 76-ї хвилини, а потім Cемак і турок Гекденіз (двічі) принесли своїй команді перемогу.

— Вирішальною в матчі стала заміна сербського форварда "Рубіна" Саво Мілошевича, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років. — До того гості намагалися будувати гру в атаці просто — закидували м"яч уперед, розраховуючи, що Мілошевич продавить захисників. Коли ж казанці заграли швидше, очевидними стали провали центральних захисників "Зеніта". Усе-таки це проблемна ланка команди. Щоби бути спокійним за результат зустрічі, треба забивати не один, а кілька м"ячів.

Сергій Ребров за "Рубін" поки що не грає — травмований. Анатолій Тимощук бігав усі 90 хв. Поразка прикра для нього подвійно: в день матчу капітанові "Зеніта" виповнилося 29 років.

Наставник "Москви" Олег Блохін, 55 років, удруге поспіль програв у чемпіонаті Росії. Цього разу в Томську — 1:2. Ця команда нині посідає передостаннє місце в турнірній таблиці, а тренер скаржиться на травми футболістів і необхідність награвати на кожний матч новий склад.

— "Москва" нормально не посилилася в міжсезоння: команда зі втратою Семака не має класного диспетчера, — зауважує Саленко. — Блохінові треба працювати по трансферах під час літнього "вікна".

У чемпіонаті Іспанії "Реал" відірвався на сім очок від "Барселони". Мадридці в останньому турі перемогли вдома "Севілью" — 3:1. "Барса" на виїзді поступилася "Бетісу" — 2:3, хоча виграла перший тайм — 2:0. "Барселону" на очко випередив "Вільярреал", який іде другим.

Лідери італійського чемпіонату — "Інтер" та "Рома" —  зіграли однаково: внічию (1:1) на виїзді. "Інтер" з "Лаціо", а "Рома" з "Кальярі". "Удінезе" виграв у "Фіорентини" — 3:1 і вийшов на п"яте місце, бо "Мілан" програв удома "Аталанті" — 1:2. Матч "Ювентус" — "Парма" перенесли: за кілька годин до початку зустрічі автобус із фанатами "Юве" наїхав на 28-річного уболівальника "Парми". Той загинув на місці.

У чемпіонатах Німеччини та Англії ситуація серед лідерів докорінно не змінилася. "Баварія" на сім очок  випереджає "Ґамбурґ", а "Манчестер Юнайтед" — на п"ять "Челсі". Українці знову не грали: Олексій Бєлік за "Бохум", Андрій Шевченко за "Челсі", а Андрій Воронін за "Ліверпуль". Команда Вороніна завдяки голу Торреса перемогла земляків з "Евертона".

Зараз ви читаєте новину «"Рубін" вийшов у лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі