Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2008 14:52

Росіянам є що показати

Як і торік, російська Вища ліга залишається непередбачуваною і практично в кожному турі відбувається по кілька сенсацій. Чого вартий лише турнірний шлях московського ЦСКА, який мов на гойдалках то впевнено перемагає, то зазнає нищівних поразок. Не менш вразливим виглядає й чемпіон Росії пітерський "Зеніт", який на рівних із усіма бореться за те, аби вилізти з середини турнірної таблиці, де загрузли всі лауреати минулого сезону. Попереду ж продовжують триматися команди з Казані та Пермі. І нарешті родзинка чемпіонату Росії — Владивосток, куди всі без винятку команди їдуть мов партизани в розвідку й далеко не всім вдається повернутися з цієї розвідки без втрат.

Не думаю, що в розповіді про чемпіонат Росії слід спиратися на представників України, які в цьому чемпіонаті грають чи тренують. Бразильців усе одно більше. Але й вони в напрочуд цікавій боротьбі, яка точиться у всіх без винятку матчах, вирішальної ролі не відіграють.

В останньому турі перемогу здобув "Зеніт", зупинивши пермський "Амкар", який несподівано почав набирати очки. "Локомотив" і "Спартак" розіграли драматичну нічию. Футбольний клуб "Москва", який ніби має з нового року перетворитися на "Торпедо", переміг ЦСКА. Тим самим тренер "Москви" Олег Блохін зупинив на деякий час розмови про своє звільнення, які виникають після кожної невдачі його команди. Команда "Терек", формально приписана до адміністративного центру Чечні, знову не програла, що дозволило тренеру В"ячеславу Грозному продовжити свій новий "каламбурний" етап кар"єри. Хоча команда з Грозного й без тренера Грозного вдома традиційно практично не програє. Не програла вдома й ще одна команда з Кавказу. "Спартак" із Нальчика зіграв унічию із самарськими "Крильями Советов". Такі от російські реалії. Згадані далекосхідні реалії позбавили трьох очок московське "Динамо", яке програло у Владивостоці місцевому "Лучу". І нарешті "Томь" обіграла вдома "Хімки".

Непередбачувана боротьба в кожній грі разом із серією переносів матчів робить аналіз турнірної таблиці чемпіонату Росії безперспективним. "Зеніт", який має три гри в запасі, є поки "тіньовим лідером". Реальний же лідер той самий — казанський "Рубін".


Футбол. Чемпіонат Росії. 14-й тур


Луч-Енергія — Динамо — 1:0

Локомотив — Спартак — 2:2

Томь — Хімки — 3:1

Спартак Нч — Крилья Совєтов — 1:1

Зеніт — Амкар — 2:0

ЦСКА — Москва — 0:2

Терек — Рубін — 0:0

Матч Шинник — Сатурн відбудеться 23 липня

Зараз ви читаєте новину «Росіянам є що показати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути