Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 18:17

Росія потрапила на чемпіонат Європи

Росія потрапила на чемпіонат Європи

Футбольна збірна Росії їде на Євро-2008. Команді ґуса Хіддінка, яка в останньому турі кваліфікаційного турніру обіграла Андорру — 1:0, допомогли хорвати. Балканці на лондонському стадіоні "Вемблі" перемогли збірну Англії — 3:2.

— До матчу я не вірив у те, що Росія потрапить на чемпіонат Європи, — каже "ГПУ" колишній тренер ФК "Москва" Леонід Слуцький, 36 років. — Якщо в Англії були всі козирі на руках, то вона й мала перемагати. Але хорвати заслужили перемогу — діяли розкуто й цілеспрямовано. Ще й багато помилявся англійський воротар. Узагалі, проблема голкіпера — найголовніша у збірній Англії. А роботу їхнього тренера я не коментуватиму, це неетично.

— У Росії поширена думка, що з такою грою збірній не варто їхати на чемпіонат Європи. Згодні?

— Категорично — ні. Команда заслужила путівку на Євро-2008. Вона не програла хорватам і обмінялася перемогами з Англією. Цикл пройшли рівно — за винятком матчу з Ізраїлем. Але для прогресу є і кваліфікований тренерський штаб, і кадровий резерв. Можна розраховувати на Акінфеєва та Бистрова, які не грали в заключних матчах відбору.

— На що може претендувати збірна Росії у фінальній частині?

Кожен футболіст збірної Росії за вихід на Євро-2008 отримає 200 тисяч доларів

— Думаю, незалежно від результатів жеребкування буде завдання потрапити до плей-офф, куди ми ще не виходили.

Три найкращі гравці збірної Хорватії мають отримати "мерседеси" від власника московського "Спартака", нафтового магната Леоніда Федуна. Ще одне авто дістанеться воротареві "Спартака" та збірної Хорватії Стіпе Плетикосі.

За неофіційною інформацією, кожен футболіст збірної Росії за вихід на Євро-2008 отримає $200 тис. Ці гроші виділить губернатор Чукотки Роман Абрамович. Подейкують, половину суми росіяни віддадуть хорватам.

Після поразки від хорватських гравців керівництво англійської футбольної федерації звільнило головного тренера збірної Стіва Макларена, 46 років. Він прийняв команду торік улітку, отримував $5 млн щорічно і мав угоду до 1 липня 2010 року. Готовність тренувати збірну Англії висловив італієць Фабіо Капелло, 61 рік. Раніше англійці "пролетіли" повз Євро-1984 та Кубок світу-1994.

Зараз ви читаєте новину «Росія потрапила на чемпіонат Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути