Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 16:51

Росія гратиме в півфіналі проти Іспанії

Автор: фото: reuters/Michael Kooren
  Нападаючий збірної Росії Андрій Аршавін (праворуч) протистоїть півзахиснику голландців Веслі Снейдеру. Аршавін зіграв два матчі на Євро-2008 і незмінно забивав у них по голу
Нападаючий збірної Росії Андрій Аршавін (праворуч) протистоїть півзахиснику голландців Веслі Снейдеру. Аршавін зіграв два матчі на Євро-2008 і незмінно забивав у них по голу

У півфінальних матчах Євро-2008 зустрінуться три команди, які у груповому турнірі посіли другі місця. Серед переможців першого етапу до квартету найсильніших пробилася тільки збірна Іспанії, яка вперше за 80 років обіграла Італію в офіційному поєдинку.

Перший півфінальний матч турніру відбудеться 25 червня у швейцарському Базелі. Зіграють Німеччина — Туреччина. 26 червня в австрійському Відні зійдуться Іспанія та Росія, які вже суперничали на груповому етапі. Іспанці тоді перемогли 4:1, але за два тижні росіяни, на думку експертів, досягли прогресу.

— Гра збірної Росії робить честь усьому турніру, — каже голкіпер збірної Нідерландів Едвін ван дер Сар. Він зіграв 16 матчів у фінальних етапах чемпіонатів Європи, разом із французом Тюрамом установив абсолютний рекорд і завершує кар"єру в нинішній команді.




Футбол. Чемпіонат Європи-2008. 1/4 фіналу


Хорватія — Туреччина — 1:1 (0:0, 0:0). Пен. — 1:3

20 червня. Відень (Австрія). Стадіон "Ернст Хаппель". 50 тис. глядачів (розрахований на 50 тис. осіб). +28°С.

Суддя: Р. Розетті (Італія).

Хорватія: Плетикоса, Чорлука, Р. Ковач, Шимунич, Праньїч, Срна, Н. Ковач, Модрич, Ракітич, Кранчар (Петрич, 65), Оліч (Класнич, 97). Тренер: Славен Білич.

Туреччина: Рушту, Хаміт Алтинтоп, Гекхан Зан, Емре Ашик, Хакан Балта, Мехмет Топал (Семіх Шентюрк, 75), Сабрі, Тунджай Шанлі, Арда Туран, Казім-Річардс (Угур Борал, 61), Ніхат Кавехчі (Гекденіз Караденіз, 116). Тренер: Фатіх Терім.

Голи: Класнич (119), Семіх Шентюрк (120).

Пенальті: Модрич — 0:0 (мимо), Арда Туран — 0:1, Срна — 1:1, Семіх Шентюрк — 1:2, Ракітич — 1:2 (мимо), Хаміт Алтинтоп — 1:3, Петрич — 1:3 (воротар)

Попередження: Тунджай Шанлі (27), Арда Туран (48), Угур Борал (89), Емре Ашик (107).


Анатолій Заяєв, заслужений тренер України, 76 років:

— Турки упіймали на турнірі якийсь неймовірний кураж та фарт. Доки рахунок нічийний, на полі одна команда. Як тільки команді Фатіха Теріма доводиться відігруватися, вона робить це завдяки швидкому перегрупуванню сил — усі, хто ще мить до того стояв в обороні, біжать в атаку. Пояснень такому феномену в мене немає. Хоча, думаю, німці, які зіграють проти турків у півфіналі, зроблять висновки і вийдуть до фіналу.

Славен Білич, головний наставник збірної Хорватії, 39 років:

— Після такого матчу я хотів не тільки піти зі збірної, а завершити тренерську кар"єру. Але я люблю футбол та цих хлопців, тому думаю, ми ще повернемося.

Фатіх Терім, головний тренер збірної Туреччини, 54 роки:

— Я бачив, що після пропущеного м"яча деякі гравці впали на газон, але сказав їм, щоб підіймалися і виймали м"яча із сітки. Я ніколи не здавався завчасно.

Нідерланди — Росія — 1:3 (0:0, 1:1).

21 червня. Базель (Швейцарія). Стадіон "Сент-Якоб Парк". 42 тис. глядачів (розрахований на 42 тис. осіб). +27°С.

Суддя: Л. Михел (Словаччина).

Нідерланди: Ван дер Сар, Буларуз (Хейтінґа, 54), Ойєр, Матейсен, ван Бронкхорст, де Йонґ, Енґелар (Афеллай, 62), Снейдер, ван дер Ваарт, Куйт (ван Персі, 46), ван Ністельрой. Тренер: Марко ван Бастен.

Росія: Акінфєєв, Анюков, Ігнашевич, Колодін, Жирков, Семак, Семшов (Білялетдінов, 69), Зирянов, Саєнко (Торбинський, 82), Аршавін, Павлюченко (Сичов, 115). Тренер: Гус Хіддінк (Нідерланди).

Голи: Павлюченко (56), ван Ністельрой (86), Торбинський (112), Аршавін (117).

Попередження: Буларуз (51), ван Персі (55), ван дер Ваарт (60), Колодін (71), Жирков (103), Торбинський (111).


Анатолій Бишовець, колишній головний тренер збірної Росії, 62 роки:

— Гра Росії стала одкровенням. Команда Хіддінка краще була готова фізично. Й перебігала суперника, й переграла його тактично, й перетерпіла гол ван Ністельроя, зігравши в додаткові тридцять хвилин так, що стало зрозуміло — серія пенальті в цьому матчі була б несправедливою. Хіддінк, досвідченіший тренер, ніж ван Бастен, не став під кінець матчу замінювати Павлюченка захисником, щоб втримати переможний рахунок. І звичайно, фантастичний матч провів Аршавін.

Марко ван Бастен, головний наставник збірної Нідерландів, 43 роки:

— Ми не змогли продемонструвати гру, яку показали у відбірному турнірі. Росія перемогла заслужено. Після матчу я зайшов у роздягальню суперника і побажав удачі у наступних матчах.

Гус Хіддінк, головний тренер збірної Росії, 61 рік:

— Ураховуючи те, що на підготовку до матчу в нас було два дні, досягнення команди слід визнати видатним. Тактичні заняття тривали під час тренування тільки 10 хвилин, а потім продовжилися в готелі. Я не хочу, щоб на батьківщині мене називали зрадником. Краще — людиною, яка представлятиме Нідерланди в півфіналі.

Іспанія — Італія — 0:0 (0:0, 0:0). Пенальті — 4:2

22 червня. Відень (Австрія). Стадіон "Ернст Хаппель". 50 тис. глядачів (розрахований на 50 тис. осіб). +28°С.

Суддя: Х. Фандель (Німеччина).

Іспанія: Касільяс, Серхіо Рамос, Пуйоль, Марчена, Капдевілья, Сенна, Хаві (Фабреґас, 60), Іньєста (Касорла, 59), Давид Сильва, Вілья, Торрес (Ґуїса, 85). Тренер: Луїс Араґонес.

Італія: Буффон, Дзамбротта, Пануччі, К"єлліні, Ґроссо, Де Россі, Амброзіні, Перротта (Каморанезі, 58), Аквілані (Дель П"єро 108), Кассано (Ді Натале, 75), Тоні. Тренер: Роберто Донадоні.

Пенальті: Вілья — 1:0, Гроссо — 1:1, Касорла — 2:1, Де Россі — 2:1 (воротар), Сенна — 3:1, Каморанезі — 3:2, Ґуїса — 3:2 (воротар), Ді Натале — 3:2 (воротар), Фабреґас — 4:2.

Попередження: Іньєста (12), Амброзіні (31), Вілья (72),  Касорла (113).


Юрій Калитвинцев, наставник дублювального складу київського "Динамо", 40 років:

— Рівна гра. Перевага іспанців проглядалася тільки епізодично й не була переконливою. В Італії за відсутності дискваліфікованого Пірло нікому було організовувати атаки. Серія пенальті завершилася закономірно — це був вечір голкіпера Іспанії.

Луїс Араґонес, головний тренер збірної Іспанії, 69 років:

— Ми сьогодні показали не найкращу гру, треба було діяти швидше. Але Італія тим більше не заслужила перемоги. Я тренер, який робить свою роботу. Після перемог у мене ніколи не буває ейфорії.

Роберто Донадоні, головний тренер збірної Італії, 44 роки:

— Нехай інші оцінюють нашу гру. Я пишаюсь командою. Хлопці віддали всі свої сили.

Зараз ви читаєте новину «Росія гратиме в півфіналі проти Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути